Ga naar de inhoud

Revelatie Jasper Philipsen (2e) na ijzersterke Parijs-Roubaix: "Dit zal me lang bijblijven"

 zo 9 april 2023 17:58
Jasper Philipsen ontpopte zich tot de revelatie van Parijs-Roubaix.

Na een dijk van een koers maakte Jasper Philipsen (25) het feestje bij Alpecin-Deceuninck compleet in Roubaix. De Belgische spurter manifesteerde zich de hele dag als ideale assistent van Mathieu van der Poel en klopte vervolgens Wout van Aert in de sprint om de 2e plek. "Ik kan het eigenlijk nog niet zo goed vatten", glimlachte onze landgenoot trots.

"Ja, Parijs-Roubaix kan hij winnen", nam analist Bert De Backer geen blad voor de mond na de fenomenale prestatie van Jasper Philipsen in Parijs-Roubaix.

"Ooit misschien", repliceerde Philipsen toen hem de vraag na afloop werd gesteld. "Ik heb wel nog wat jaren te gaan. Nu wil ik vooral van deze prestatie genieten. Het is toch iets wat me lang zal bijblijven."

Plek 1 en 2 werden dus meegegrist door Alpecin-Deceuninck. "We mogen super tevreden zijn met de ploeg. Alles moet natuurlijk in de juiste plooi vallen, maar vandaag was dat het geval voor ons."

"Het is iets wat we nooit hadden durven dromen", kneep de Belg zich net niet in de arm.

Dit is iets wat we nooit hadden durven dromen.

Jasper Philipsen

Was Philipsen zeker van de tweede plek toen hij met Van Aert de piste opdraaide?

"Wout had natuurlijk veel energie verspild om terug te komen, dus ik zat relatief fris in het wiel. Al is na 260 kilometer geen enkele sprint nog gemakkelijk."

"Deze prestatie zet ik alvast hoog op mijn lijstje. Zeker ook door de manier waarop. Met de ploeg zullen we dit nog lang onthouden", benadrukte de Belg nog eens de ploegprestatie.

"Ikzelf voelde me echt heel goed en kon zo goed als alles counteren. Ik ben gewoon blij dat ik mijn rol heb kunnen spelen", sloot Philipsen af.

Gerelateerd: