Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tadej Pogacar kent zijn opdracht voor de Ronde van Vlaanderen: "Alleen finishen"

 vr 31 maart 2023 16:57
Tadej Pogacar deze voormiddag tijdens de verkenning.

Gisteren nam hij de zonnestralen in Monaco nog in zich op, vandaag ging een stevig ingeduffelde Tadej Pogacar (24) de Vlaamse hellingen van dichtbij bestuderen. Wat verwacht hij van zijn tweede deelname aan de Ronde van Vlaanderen? 

Op Twitter verscheen een berichtje waarin stond dat Tadej Pogacar nog nooit een eendagskoers heeft gewonnen waarin ook Wout van Aert én Mathieu van der Poel samen aan de start stonden.

 

"Ja, die tweet heb ik ook net gezien", lachte de Sloveen. "Ach, zij hebben ook nog nooit een grote ronde gewonnen", knipoogde hij.

 

Pogacar moet natuurlijk voorbij het duo geraken om te winnen in Oudenaarde. "Ik moet over mijn beste benen beschikken en ik denk dat ik alleen moet finishen. Dat is cruciaal."

 

"Ja, dat is bijzonder moeilijk, maar als je er het juiste moment uitpikt, dan is het misschien mogelijk. Ik mag overigens ook niet louter op hen focussen. Dat zou een fout zijn."

 

Deze voormiddag ging hij met zijn vergrootglas een kijkje nemen in de Vlaamse Ardennen. "Belangrijk, want ik ben nog niet zo vertrouwd met al deze wegen."

Tadej Pogacar en zijn UAE-maats amuseren zich op training.

De Oude Kwaremont ligt hem alleszins als gegoten. "Meer dan de Paterberg, want die is te kort voor mij."

 

"Ik kan me niet beperken tot één plan, want in een koers van 6 uur op zo'n parcours kan ontzettend veel gebeuren. En de benen beslissen mee. Ik voel me alvast goed."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: