Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 4  /  18 - Strade Bianche
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Christophe Laporte na tweede klassieke zege op vier dagen tijd: "Ik besef het nog niet goed"

 wo 29 maart 2023 17:00
Niemand had een antwoord op de machtige versnelling van Laporte.

Na Gent-Wevelgem werd er vooral geschreven over het geschenk van ploegmaat Wout van Aert, maar in Dwars door Vlaanderen flikte een ijzersterke Christophe Laporte het helemaal zelf. Met twee klassieke zeges in vier dagen koerst de Fransman van Jumbo-Visma op een wolk. "Ik versnelde op het goede moment."

Versnellen als de rest piepedood zit, zo win je een koers. Christophe Laporte knalde in de slotfase weg uit een elitegroepje en reed solo naar de bloemen in Waregem. "Het was een geweldige dag, maar wel heel zwaar", opende de winnaar na de aankomst.

 

"Het team heeft heel goed gewerkt. Het is dan ook geweldig dat ik het kan afmaken.
Tiesj was heel sterk op de beklimmingen. Hij heeft daar voor de schifting gezorgd. Daarna hebben we goed samengewerkt. Op het eind werd er slag om slinger gedemarreerd, maar ik koos het goede moment."


Laporte wint zo twee klassiekers op nog geen week tijd. "Het is echt ongelooflijk. Ik besef het nog niet goed. Na mijn ziekte heb ik hard getraind om op niveau terug te keren, de conditie is nu echt goed. Ik voel me fris en daar profiteer ik van. We hebben een heel sterk team en dat stuwt ons naar omhoog."

Tiesj was heel sterk op de beklimmingen. Hij heeft daar voor de schifting gezorgd. De sterkte van ons team stuwt ons omhoog.

Christophe Laporte

De dominantie van Jumbo-Visma houdt zo aan dit voorjaar. In de kasseiklassiekers scoorde de zwart-gele formatie vijf op zes. 


"Het is onwaarschijnlijk dat we met het team al vijf kasseiklassiekers wonnen dit seizoen, en in Brugge-De Panne werden we met Olav Kooij tweede. We wonnen bijna alles, maar de twee mooiste moeten er nog aankomen."


Is winst in de Ronde of Roubaix ook haalbaar voor Laporte? "Ik denk dat er drie renners bovenuit steken. (lacht) We zullen onze kansen moeten grijpen om die jongens te vergezellen en eventueel Wout bij te staan."

Tiesj Benoot: "Ik was wat ziek, maar zal mijn rol kunnen spelen in de Ronde"

Met twee ferme versnellingen op de Knokteberg en de Kanarieberg plaveide Tiesj Benoot de weg voor ploegmaat Christophe Laporte. "Ik ken die hellingen als mijn broekzak en die liggen mij ook het beste", reageerde Benoot.


"Eens Olav Kooij (die darmklachten had, red.) niet meer mee was, wisten we dat het beter was om met een kleine groep de finale in te gaan. Dat was prima zo. Het was natuurlijk moeilijk tegen de andere koppeltjes in onze groep en we wisten dat het moeilijk zou worden om de groep samen te houden."

 

"Het laatste uur was ik niet zo goed meer. Ik was de laatste dagen wat verkouden en dat voelde ik wel. Ik heb het aangegeven aan Christophe, dan een paar keer gereageerd om hem in een zetel te zetten, en finaal kon hij het afmaken."

Het laatste uur was ik niet zo goed meer. Dan heb ik geprobeerd Christophe in een zetel te zetten.

Tiesj Benoot

Benoot lijkt zelf ook helemaal klaar voor de Ronde. "Ik miste enkel wat diepgang. Ik zat met wat slijmen in de keel. Maar als ik nu enkele dagen goed kan rusten zal ik zondag zeker mijn rol kunnen spelen."


In de traditionele kasseiklassiekers pakte Jumbo-Visma dit seizoen vijf op vijf. "Misschien staan we er niet genoeg bij stil?", vroeg Benoot zich af. "Maar de grote doelen komen er nu aan. We willen een monument pakken."

Gerelateerd: