Ga naar de inhoud

Gefrustreerd op het WK, nu weer geniaal: hoe de nieuwe bondscoach Kevin De Bruyne bevrijdde

 di 28 maart 2023 22:39

Leading by example. In het nieuwe tijdperk van de Rode Duivels lijken de sleutels meer dan ooit in handen van aanvoerder Kevin De Bruyne te liggen. Tegen Duitsland was de metronoom drie keer beslissend met twee assists en een goal. Heeft Domenico Tedesco nu al de formule gevonden om KDB het beste te laten renderen? 

Eerst was er de perfecte opening naar Carrasco, geen honderd seconden later een geweldige doorsteekbal naar partner in crime Lukaku.

 

Het was minuut 9 en Kevin De Bruyne had in Keulen twee assists achter zijn naam staan. De bondscoach gooide hem vanaf de zijlijn een duimpje toe, KDB bedankte met een glimlach.


Wat een contrast met het WK, toen de frustratie nog op het gezicht van de metronoom te lezen stond omdat het niet draaide zoals hij wilde.

 

Maar onder Tedesco lijkt De Bruyne meer dan ooit de sleutels van de Duivels in handen te hebben. Door de aanvoerdersband nu dé voortrekker in de kleedkamer, maar ook op het veld bepalender door een andere positie.

 

Moest De Bruyne onder Martinez - vond hij ooit de beste plek voor KDB? - nog vaak vanuit een pocket met Eden Hazard het verschil proberen maken, dan stond hij tegen Duitsland op zijn geliefkoosde '10' - met achter hem Mangala en Onana als uitstekende buffers.

 

"Ik speel het liefst zo hoog mogelijk", had hij enkele weken geleden nog gegrijnsd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een genie dat nu rendeert

De nieuwe bondscoach heeft goed geluisterd - zijn plannetje werkte perfect tegen de Duitsers.

 

De Bruyne kwam veel vaker én hoger aan de bal dan tijdens het frustrerende drieluik in Qatar. Herinner u hoe de middenvelder toen tegen Canada foeterde omdat niemand hem aanspeelde in de ruimte die er centraal lag.

 

Wel, in het veel directere voetbal onder Tedesco rendeert het genie van De Bruyne veel beter. 

 

Met de derde Belgische treffer zette De Bruyne - voor het eerst sinds 2019 nog eens 3 keer beslissend voor de Duivels - gisteren zelf de kers op zijn uitstekende partij. Een doelpunt dat gretigheid en honger naar meer verraadde.

 

Na zijn wissel in minuut 79 volgde een nieuwe brede lach op de bank...

 

De sleutels van Tedesco zijn in goeie handen.

Gerelateerd: