Ga naar de inhoud

De Bruyne glundert na wervelend halfuur: "Ook op het veld voelde het goed"

 di 28 maart 2023 23:29
Kevin De Bruyne wees de Rode Duivels de weg.

Op het WK in Qatar liep hij nog nukkig rond, maar Kevin De Bruyne heeft zijn glimlach teruggevonden bij de Rode Duivels. Tegen Duitsland was hij goed voor twee assists en een goal: "Het is goed om te zien dat we zo goed kunnen zijn", zei hij.

Of hij zich had geamuseerd? "Ja, natuurlijk", lachte De Bruyne. "Waarom niet? Zolang ik voetbal kan spelen, zal ik me amuseren."

 

En het plezier spatte er in de eerste helft vanaf. Na 10 minuten had de aanvoerder al twee assists op zijn naam. "We waren in dat eerste halfuur gewoon heel goed", zei De Bruyne. "En dat voelde ook goed op het veld."

 

"We hebben mooie goals gescoord, offensief hadden we goede momenten, defensief stond het vrij goed. Het is goed om te zien dat we zo goed kunnen zijn."

 

"Je weet dat de Duitsers gaan komen na de rust. We hadden dan wat moeite met hun pressing, maar dat zijn momenten waaruit we kunnen leren. Na 8 dagen gaat het nog niet perfect lopen."

Het aanpassen van het systeem geeft ons iets meer kans om hoger druk te zetten.

Kevin De Bruyne

Bondscoach Domenico Tedesco lijkt al meteen een systeem te hebben gevonden waarin De Bruyne rendeert. "Het aanpassen van het systeem geeft ons iets meer kans om hoger druk te zetten. Ook aan de bal zijn er wat andere accenten. De coach heeft al een bepaalde basis gelegd."

 

"Ik wist niet wat ik moest verwachten toen ik aankwam: er waren veel wijzigingen, een nieuwe trainersstaf, veel nieuwe spelers.. Maar deze prestatie zal vertrouwen geven aan veel spelers."

 

"Of de twijfels nu weg zijn? Als we verliezen, is het weer omgekeerd. We doen onze job zo goed mogelijk. Jullie kunnen zeggen wat jullie willen en wij kunnen daar niets aan veranderen."

Ook Faes en Theate blikten terug voor onze camera

Gerelateerd: