Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor de E3 Saxo Classic: krijgt ook Harelbeke het traditionele duel?

 vr 24 maart 2023 07:35
De sterren van onze jury.

Het is geen evidentie om tussen de regenbuien en de windstoten sterren te spotten, maar onze wielerjury heeft uiteraard een poging gedaan om de temperatuur op te meten in het peloton. Dit is hun voorspelling voor de E3 Saxo Classic. 

***

Voor Milaan-Sanremo werd hij nog een bankje lager geposteerd, maar na zijn uitbarsting op de Poggio zit Mathieu van der Poel weer op de eerste rij. De Nederlander reed nog maar één keer de E3: in 2021 werd hij 3e.

 

Van der Poel is topfavoriet, maar onze experten plaatsen Wout van Aert op dezelfde hoogte. Het eeuwige duo verzamelde evenveel sterren. Van Aert kwam vorig jaar als winnaar uit een een-tweetje bij Jumbo-Visma. 

**

Mocht de Belgische Jumbo-kopman weer aan zo'n koppeltijdrit denken, dan schuift onze jury Dylan van Baarle naar voren als voornaamste kandidaat. De winnaar van de Omloop verliet Tirreno-Adriatico met een blessure aan zijn scheenbeen, maar zou weer fit moeten zijn.

 

Op de tweede sterrrenlinie moet Van Baarle wel duidelijk Tadej Pogacar voor zich dulden. De tweevoudige Tourwinnaar is een neofiet in Harelbeke, hij voegde de E3 toe in zijn jacht op succes in de Ronde.

 

Er wordt (bar)slecht weer voorspeld in Harelbeke en dan heeft Mads Pedersen altijd een streepje voor, denk aan het WK 2019 in Yorkshire. De Deen werd 6e op de Via Roma, maar blijft in het Vlaamse werk even grillig als het Belgische weer. 

*

In 2022 was Christophe Laporte de compagnon de route van Wout van Aert in Harelbeke. In Milaan-Sanremo bewees hij dat hij na zijn ziekte (die hem weghield uit Parijs-Nice) stilaan weer de oude is, maar op de Jumbo-ladder staat hij toch een trede lager.

 

Filippo Ganna proeft voor het eerst sinds de Scheldeprijs van 2019 nog eens van een Belgische eendagskoers. Als zijn motor is opgewarmd zoals op de Poggio, kan dat vonken geven.

 

Soudal-Quick Step hoopt dat Julian Alaphilippe weer enkele procentjes gewonnen heeft, al is de Fransman allesbehalve dol op dit hondenweer.

 

Zijn landgenoot Valentin Madouas onderstreepte in de Ronde van Vlaanderen 2022 dat hij geboetseerd is voor dit werk en de E3 geldt als de miniatuurversie. Schrijf hem dus maar op. 

 

Dat doet onze jury ook met Søren Kragh Andersen, zoals elk jaar ijzersterk op de Poggio. Slaat hij toe vanuit de schaduw van kopman Van der Poel? 

Dark horses

Vaste waarden als Stefan Küng, Biniam Girmay, Tiesj Benoot, Jasper Stuyven en Kasper Asgreen verzamelden (net) niet genoeg sterren om hun plek op deze shortlist op te eisen.

 

Outsiders, de een nog meer als de ander, zoals Florian Sénéchal, Fred Wright, Yves Lampaert en Hugo Page liggen in de weegschaal om met zin voor risico uit te spelen als kopman in uw wielermanager. 

Gerelateerd: