Bayern-icoon Philipp Lahm haalt uit naar PSG: "Dit is geen team, maar een luxewinkel"

Het project PSG is volgens Lahm gedoemd om te mislukken.

Bayern-icoon Philipp Lahm is ongemeen hard voor Paris Saint-Germain. De Parijzenaars zijn volgens de voormalig Duits international een schoolvoorbeeld van slecht bestuur.

Het tweeluik tegen zijn ex-club Bayern München in de Champions League sprak boekdelen, vindt Philipp Lahm. Ondanks Qatarese investeringen blijven de sportieve successen in Europa voorlopig uit voor Paris Saint-Germain


Deze nieuwe Champions League-exit is volgens Lahm het bewijs dat het project van de Qatari gedoemd is om te mislukken. "Ik heb medelijden met de fans die afgereisd zijn naar München. Ze worden keer op keer teleurgesteld in Europa", dixit de 39-jarige Duitser in Die Zeit

Wanneer er zoveel geld wordt uitgegeven maar de resultaten niet volgen, is dit niet goed. 

Philipp Lahm

"Dit buitensporig dure team lijkt op een luxewinkel dat zijn meest waardevolle bezittingen tentoonstelt." 

 

"Je krijgt er gegarandeerd aandacht en spektakel mee, maar het werkt alleen economisch. Wanneer er zoveel geld wordt uitgegeven maar de resultaten niet volgen, is dit niet goed."

 

"Grote ploegen, waarmee mensen zich identificeren, ontwikkelen via een proces. Dit kan je alleen bereiken door samen te werken, solidair te zijn en een gemeenschap te vormen. Dit zijn de waarden van Europa, maar niet van PSG."


Lahm liet zich in het verleden ook kritisch uit over de toewijzing van het WK aan Qatar.