Ga naar de inhoud
PSG zal ook dit jaar de CL niet winnen.

Soeverein Bayern München dompelt ambitieus PSG opnieuw in Europese rouw

 wo 8 maart 2023 22:54
FC Bayern München
einde
2-0
Paris Saint-Germain
PSG
einde
0-1
FCB
  1. 36' - Verv. Marquinhos door Nordi Mukiele
  1. 61' - Doelpunt - Eric Maxim Choupo-Moting (1 - 0)
  2. 68' - Verv. Eric Maxim Choupo-Moting door Leroy Sané
  3. 76' - Verv. Fabián Ruiz door Warren Zaïre-Emery
  4. 82' - Verv. Vitinha door Hugo Ekitike
  5. 82' - Verv. Nuno Mendes door Juan Bernat
  6. 82' - Verv. Jamal Musiala door Sadio Mané
  7. 86' - Verv. Kingsley Coman door Serge Gnabry
  8. 86' - Verv. Thomas Müller door João Cancelo
  9. 89' - Doelpunt - Serge Gnabry (2 - 0)
  10. 90+5' - Geel - Achraf Hakimi
UEFA Champions League - speeldag 2 - 08/03/23 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
61'
Eric Maxim Choupo-Moting
61'
Eric Maxim Choupo-Moting
1 - 0
89'
Serge Gnabry
89'
Serge Gnabry
2 - 0

PSG heeft zijn Champions League-droom opnieuw uit elkaar zien spatten, deze keer op het veld van Bayern München. Kon er na de heenmatch nog gemopperd worden over het resultaat (PSG verloor met 0-1), dan was de Beierse zege in de terugmatch oververdiend.

Bayern München - PSG in een notendop:

  • Sleutelmoment: Rond minuut veertig heeft PSG-middenvelder Vitinha de cruciale 0-1 aan de voet, maar De Ligt redt Bayern met een ultieme tackle op de lijn. Dichter bij een treffer zouden de tegenvallende bezoekers de rest van de avond niet meer komen.
 
  • Man van de match: Hij deed bijna alles fout aan de bal, maar tikte op het uur wel de levensbelangrijke 1-0 tegen de touwen voor Bayern - nota bene tegen zijn ex-ploeg. Eric Maxim Choupo-Moting is zich in Beieren aan het ontpoppen tot cultfiguur. 
 
  • Statistiek: Opnieuw geen Europese triomf voor PSG. De Parijzenaars sneuvelen voor de vijfde keer in zeven jaar in de achtste finales. In Qatar krabben ze zich moedeloos in het haar.

Nieuwe Parijse desillusie

Met het mes op de keel. Na de 0-1-nederlaag tegen Bayern in de heenwedstrijd stond PSG voor een zware opdracht in een propvolle Allianz Arena. Een nieuwe vroege uitschakeling in de Champions League dreigde voor de rijke Parijzenaars, vedetten Messi en Mbappé moesten het tij zien te keren.

 

Voor de rust toonde PSG dat het zijn opdracht wel ter harte nam. Mbappé dreigde al vroeg, Messi wist zich één keer van zijn Duitse gordel te ontdoen. In minuut veertig leek de belangrijke 0-1 ook te vallen na geknoei van Sommer, maar Vitinha trapte te zwak naar de open doelmond en De Ligt weerde nog in extremis.

 

Tot daar het Parijse gevaar, want Bayern nam na de rust de regie volledig in handen. In drie bedrijven eiste de hoekige Choupo-Moting vervolgens een hoofdrol op: eerst talmde hij te lang, daarna zag hij een doelpunt afgekeurd voor buitenspel, en finaal tikte hij de bevrijdende 1-0 wél binnen.

 

De thuisploeg zat in een zetel en kwam daar niet meer uit, al moest Sommer zich wel nog één keer strekken op een kopbal van Ramos. Een volstrekt onzichtbare Messi stond symbool voor de Parijse onmacht, terwijl Bayern naar hartenlust counterde. Op zo'n tegenaanval zorgde invaller Gnabry in het slot nog voor de 2-0.

 

Bayern plaatst zich zo voor de kwartfinale van de Champions League, terwijl PSG er voor de vijfde keer in zeven jaar al in de achtste finales uit ligt. De rijke Qatarese eigenaars zullen stilaan moedeloos worden, want voor de zoveelste maal grijpen ze naast hun heilige graal.

Reacties na Bayern München - PSG:

  • Gianluigi Donnarumma (PSG): "Voor het niveau van de Champions League was ons spel gewoon niet goed genoeg. Maar het zat hem ook in de details. In de eerste helft hadden we moeten scoren, we hadden er de kansen voor. Daarna maken we zelf een fout voor ons doel en slikken we een goal. Dit is een enorme teleurstelling."
 
  • Matthijs De Ligt (Bayern): "Winnen tegen een geweldig team als PSG geeft veel vertrouwen. We hebben vanavond getoond hoe goed we kunnen zijn. Die tackle op de lijn? Ik was bij de pinken en gelukkig trapte Vitinha niet te hard. Of we nu topfavoriet zijn? We bekijken het match per match, er komen nog belangrijke wedstrijden aan, ook in de Bundesliga."

Fase per fase

22:55

Bayern knikkert flauw PSG uit de Champions League

Voor Lionel Messi en Kylian Mbappé zit het Europese verhaal erop dit seizoen. PSG had voor rust de kansen om op voorsprong te komen, maar gaf na de pauze helemaal niet thuis. Bayern flitste op de counter en zag zijn aanvalslust bekroond met twee goals en de kwalificatie voor de kwartfinales.

90+6' tweede helft
90+5'
Paris Saint-Germain
90+3'

Geen 3-0

De ingevallen Mané duwt de 3-0 nog knap tegen de netten, maar de lijnrechter wuift het doelpunt weg.

90+2'

De Beierse energie staat in schril contrast met de Parijse onmacht. Davies flitst nog eens op links en haalt hard uit, maar Donnarumma heeft een goede beenveeg in huis.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90'

Gnabry doet de boeken toe

Bij een zoveelste Duitse counter is het nu wel raak. Gnabry werkt oog in oog met Donnarumma netjes af. PSG mag zijn Champions League-droom opnieuw een jaartje opbergen.

89'
goal
FC Bayern München
2-0
Paris Saint-Germain
Serge Gnabry
FC Bayern München
88'

Je zou haast vergeten dat Lionel Messi op dit veld staat. De Argentijnse wereldkampioen was vandaag onzichtbaar, met dank aan het tactische plan van Bayern.

86'
wissel
86'
wissel
85'

Invaller Zaire-Emery loodst Hakimi heerlijk door de Bayern-defensie, maar de Marokkaan kan de bal niet goed meegrissen. Van dit soort momenten moet PSG het hebben.

82'

Met Ekitike gooit PSG-coach Galtier er nog een extra spits in. Vitinha mag gaan rusten. Aan de overkant komt Mané erin voor Musiala.

82'
wissel
82'
wissel
82'
82'
wissel
80'

Bij PSG lijkt het geloof vervlogen. Bayern kan een zoveelste keer uitbreken, maar Pereira steekt nog een voetje tussen de voorzet van Coman en eindstation Sané.