UEFA Champions League - speeldag 1 - 14/02/23 - 21:02
53'
Kingsley Coman
0 - 1
53'

Bayern heeft de eerste krachtmeting met Paris Saint-Germain gewonnen in de 1/8e finales van de Champions League. De Duitsers heersten lang en kwamen verdiend op voorsprong met een doelpunt van Coman (ex-PSG). Invaller Mbappé prikte twee keer tegen, twee keer na een buitenspelfase. Over 3 weken staat de terugmatch in München op het programma.

PSG - Bayern in een notendop:

Sleutelmoment: na het doelpunt van Coman valt Mbappé in. Met zijn snelheid steekt hij het vuur aan de lont bij PSG.

Man van de match: doelpuntenmaker Kingsley Coman komt uit de jeugd van PSG. Net als in de Champions League-finale van 2020 scoort hij tegen zijn ex-werkgever.

Statistiek: PSG loopt tegen zijn 5e nederlaag van het jaar aan. Dat is er al een meer dan in 2022.

Coman scoort tegen zijn ex

Ici c'est Paris? Nein, Mann. Bayern nam de regie in handen en heerste een uur lang in Parijs.

In de eerste helft knutselden de Duitsers 10 (halve) kansen in mekaar. PSG kwam met moeite aan een kans: Messi die een vrijschop in de muur mikte.

Bayern was niet veel gevaarlijker geweest voor de rust. Een keer moest PSG-doelman Donnarumma zich onderscheiden. Op een afstandsschot van Kimmich.

In de tweede helft hadden de bezoekers wel prijs. Uitgerekend Coman bracht Bayern München op voorsprong.

De voormalige jeugdspeler van PSG tikte een heerlijke cross van Davies in een keer onder Donnarumma binnen. Uit respect voor zijn ex-ploeg juichte hij niet.

Goals van Mbappé tellen niet

Het doelpunt van Bayern was het sein voor PSG-coach Galtier om Mbappé van de bank te halen. Na enkele nieuwe doelpogingen van Bayern, gered door Donnarumma, sloeg zijn turbo aan.

Dat Mbappé in de lappenmand had gelegen, kon je nauwelijks geloven. Met zijn snelheid zorgde hij voor onrust bij de Duitsers.

Twee keer werkte hij de bal ook in doel, twee keer telde het doelpunt niet wegens (nipt) buitenspel.

Over 3 weken zien PSG en Bayern mekaar in München voor de terugmatch.

Benieuwd of Galtier dan nog de lijnen uitzet bij het Franse sterrenteam. Bayern smeerde PSG dit jaar al een 5e nederlaag aan (in 11 matchen).