Ga naar de inhoud
Milan opent al snel de score tegen Tottenham.

Milan trekt met kleine bonus naar Tottenham, De Ketelaere laat grotere voorsprong liggen

 di 14 februari 2023 22:59
TOT
einde
0-0
MIL
  1. 7' - Doelpunt - Brahim Díaz (1 - 0)
  1. 48' - Geel - Cristian Romero
  2. 63' - Geel - Eric Dier
  3. 70' - Verv. Dejan Kulusevski door Richarlison
  4. 77' - Verv. Alexis Saelemaekers door Junior Messias
  5. 77' - Verv. Brahim Díaz door Charles De Ketelaere
  6. 80' - Geel - Sandro Tonali
  7. 81' - Verv. Clément Lenglet door Ben Davies
  8. 81' - Verv. Son Heung-min door Arnaut Danjuma
  9. 86' - Verv. Sandro Tonali door Tommaso Pobega
  10. 90+1' - Verv. Rafael Leão door Ante Rebic
  11. 90+2' - Geel - Theo Hernandez
UEFA Champions League - speeldag 1 - 14/02/23 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
7'
Brahim Díaz
7'
Brahim Díaz
1 - 0

Milan heeft een klein stapje richting de kwartfinales gezet. Dankzij een vroege goal van Brahim Diaz won het zijn heenmatch tegen Tottenham met 1-0. Invaller Charles De Ketelaere miste een kans om voor een grotere bonus te zorgen.

Milan - Tottenham in een notendop

  • Sleutelmoment: Kort na de invalbeurt van De Ketelaere krijgt Milan twee unieke kansen op een grotere voorsprong, maar De Ketelaere zelf en Thiaw laten die liggen.
  • Man van de match: Brahim Diaz maakte de enige goal van de match, maar het was Theo Hernandez die bijna als enige voor gevaar kon zorgen.
  • Invalbeurt: Wellicht zal iedereen zich focussen op zijn gemiste kans, maar De Ketelaere had in zijn korte invalbeurt ook 2 goeie acties die een aanval van Milan inleidden.
  • Opvallend: Voor het eerst in 11 jaar kan Milan winnen van een Engelse ploeg. Toen was Arsenal het slachtoffer in de thuismatch van de 1/8e finales, nu Tottenham.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Brahim Diaz zet Milan snel op voorsprong

Met Milan en Tottenham stonden twee ploegen met weinig vertrouwen tegenover elkaar en dat was de hele wedstrijd lang te zien: voorzichtig spel, weinig beweging, weinig diepgang en veel balverlies.


Bij Milan kwam al het gevaar vanaf de linkerflank van Theo Hernandez. Bij een van de rushes van de Franse linksachter was Brahim Diaz - de concurrent van De Ketelaere - goed gevolgd. In 2 keer en al duikend kreeg hij de rebound in doel: 1-0.


Tottenham was zonder ideeën afgereisd naar Milaan en ook een hardwerkende Kane kreeg de Engelse motor niet aan de praat. Het resultaat was een bijna slaapverwekkend vertoon.

Charles De Ketelaere zorgt nog voor wat opwinding

Ook de tweede helft was een langgerekte geeuw, tot Charles De Ketelaere zijn opwachting mocht maken. Een minuut na zijn invalbeurt kreeg hij een unieke kans op de 2-0, maar onze landgenoot miste zijn kopbal volledig.


Ook Milan-verdediger Thiaw kopte een wenkende kans naast. Aan de overkant bracht de invalbeurt van Richarlison weinig beterschap voor Tottenham. Al speelde Krunic met een beuk tegen de Braziliaanse aanvaller wel met vuur. 


Zo bleef het 1-0, de eerste zege van Milan tegen een Engelse ploeg sinds 15 februari 2012. Toen had het maar net genoeg aan een 4-0-voorsprong om Arsenal uit te schakelen in de 1/8e finales van de Champions League. Volstaat een 1-0 tegen Tottenham?

Stefano Pioli: "Dit moet ons vertrouwen geven"

"Ik ben tevreden", zei Milan-coach Stefano Pioli na de zege tegen Tottenham. "Het was een moeilijke wedstrijd, een echt gevecht zoals we verwacht hadden. Het is een echte collectieve prestatie van de hele ploeg geweest."

 

"We hadden misschien wat meer vooruit kunnen spelen, zeker in de tweede helft. Op  het einde kregen we ook nog twee mooie kansen, maar de bal wou er niet meer in. Toch zijn er veel positieve dingen om te onthouden."

 

"Mijn spelers zijn genereus geweest in de inspanning en waren de hele match solidair met elkaar. Maar dit is pas de eerste stap, de tweede stap zal moeilijker en belangrijker zijn", beseft Pioli. "Maar dit moet ons vertrouwen geven."

Antonio Conte: "Zo mag je geen goal weggeven"

Antonio Conte berustte in de kleine nederlaag van Tottenham. "Het was een intense en evenwichtige match en onze grootste fout was om snel op achterstand te komen", zei de trainer van Tottenham. "Op zo'n manier mag je geen goal weggeven."

 

"Milan kon meer afwachten en wij hadden moeite om de juiste ruimtes te vinden en te bespelen. Maar dit is pas het eerste deel, er komt nog een terugwedstrijd."

 

Conte werd bij het begin van de match stevig uitgefloten door de fans van Milan. "Dat hoort erbij in het voetbal. Ik ben ook gelinkt aan rivalen van Milan met Juventus en Inter. Maar het bleef binnen de perken en ik moet Milan nog feliciteren voor wat ze vorig jaar bereikt hebben met de titel. Dat hebben ze samen gedaan: het team en de fans."

Fase per fase

90+7' tweede helft
90+7'

Einde: 1-0

De ruststand is ook de eindstand geworden in Milan-Tottenham. Milan was tevreden met de kleine voorsprong en invaller Charles De Ketelaere en Malick Thiaw kopten de beste kansen op de 2-0 naast. Zo is Brahim Diaz met zijn vroege goal de matchwinnaar.

90+6'

Ook de laatste aanval van Tottenham loopt spaak door een onzuivere pass. Milan lijkt met een kleine voorsprong naar Londen te mogen afreizen.

90+5'

Milan speelt met vuur: Krunic geeft Richarlison een beuk op de rand van de zestien. De ref en de VAR zien er geen graten in.

90+3'
90+2'
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90+1'
90'

Het is aftellen naar het laatste fluitsignaal voor de supporters van Milan. We krijgen 6 minuten toegevoegde tijd. 

88'

Een hakje van De Ketelaere zet een tegenaanval van Milan in gang. Giroud probeert Leao voor doel te zetten, maar de Portugees krijgt de botsende bal niet onder controle.

88'

Plots heeft Tottenham haast, terwijl de spelers van Milan elke kans benutten om wat seconden te stelen.

85'

Dan maar eens met een afstandsschot proberen, denkt invaller Davies. Maar Tatarusanu kan rustig kijken hoe de bal ver over zijn doel zeilt.

83'

Dier schrikt van de vrijheid die hij krijgt op een hoekschop en mist zo volledig zijn kopbal. Dit was de beste kans voor Tottenham in deze match.

81'

Bij Tottenham komt Danjuma in het veld. De Nederlander is na Perisic en De Ketelaere de derde ex-speler van Club Brugge op het veld.

81'

Milan trekt ten aanval, maar dan geeft het achterin ruimte weg. Tonali moet dat dichtlopen met een fout op Kane en dat kost hem geel.

81'
wissel
81'
wissel