UEFA Champions League - speeldag 1 - 22/02/23 - 21:01
70'
Joško Gvardiol
70'
1 - 1

Manchester City is zonder bonus uit de heenwedstrijd van de achtste finale tegen Leipzig gekomen. City - zonder Kevin De Bruyne - kwam op voorsprong via Mahrez, maar zag twintig minuten voor tijd Gvardiol verdiend gelijkmaken.

RB Leipzig - Manchester City kort samengevat

• Sleutelmoment: Meteen na de rust haalt Schlager een gemaakt doelpunt van Mahrez van de lijn. City komt niet op 0-2, anders was de wedstrijd gespeeld.

• Man van de Match: Josko Gvardiol was op het WK al één van de absolute uitblinkers en ook vanavond liet hij zich op het grootste podium niet betrappen op een foutje achterin. De Kroatische verdediger liet met zijn kopbaldoelpunt ook zijn scorend vermogen zien tegen City.

• Opvallend: Voor het eerst in zijn CL-carrière met Manchester City voerde Pep Guardiola vanavond geen enkele wissel door. Met Foden en Alvarez zat er toch nog heel wat (aanvallend) talent op de bank.

City domineert voor de rust

Ook zonder De Bruyne, die ziek in Manchester was gebleven, domineerde City zoals we dat van hen gewoon zijn in de eerste helft.

Toch duurde het een kwartier voor het echt gevaarlijk kon zijn. Dias kopte een hoekschop van Mahrez te centraal in de handen van Blaswich.

Niet veel later was het de beurt aan Rodri, maar zijn schot was niet goed geplaatst.

Uitstel, maar geen afstel voor de bezoekers, die iets voor het halfuur profiteerden van dom balverlies van Schlager. Mahrez pakte het cadeautje met zijn linker netjes uit.

Ook Rodri en Grealish kwamen voor de rust nog dichtbij een doelpunt, maar het bleef 0-1. En Leipzig? Dat acteerde onherkenbaar en versierde geen enkele kans die naam waardig in de eerste 45 minuten.

Leipzig laat ander gelaat zien in tweede helft

Met Henrichs in het team in de plaats van de bleke Klostermann tapte Leipzig na de rust uit een heel ander vaatje.

De eerste kans was nog voor City (Schlager bracht redding op de lijn), maar daarna kwam de invaller er twee keer dichtbij. Eerst met een gevaarlijke kopbal, nadien trapte hij voorlangs.

Iets na het uur pakte André Silva uit met een knappe individuele actie. Hij raakte oog-in-oog niet voorbij Ederson, die goed zijn doel uit kwam.

Meteen daarna bracht Rose de onzekere Nkunku tussen de lijnen en zijn komst inspireerde Leipzig tot de 1-1. Eerst werd een pegel van Szoboszlai nog uit de winkelhaak geranseld door Ederson, waarna Gvardiol op de corner die volgde toch gelijkmaakte met zijn hoofd.

De verdiende gelijkmaker kreeg geen vervolg en het was City dat nog het dichtste bij de overwinning kwam. Blaswich redde uitstekend op een schot van Gündogan.

Het bleef 1-1 en daar leek Guardiola, die niet wisselde, verrassend tevreden mee.

90+4'

Het zit erop in Duitsland. RB Leipzig en Manchester City waren elk een helft de betere ploeg, het zal in maart beslist worden wie naar de kwartfinales mag: 1-1.

90+3' tweede helft
90+2'

De City-spelers claimen met z'n allen een strafschop voor hands in de zestien, maar de Nederlandse scheidsrechter wuift het protest weg.

90+2'

City versiert nog een corner. Valt er nog een winnende treffer uit de lucht?

90+1'

Er komen slechts twee minuten bij. City gaat de wedstrijd uit spelen met dezelfde 11 spelers. Opvallend.

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'

In de laatste minuut van de wedstrijd moet Gözübüyük alsnog een gele kaart boven halen. De tackle van Henrichs op Gündogan verdient dat ook.

90'
89'

Ook Raum mag nog invallen van Rose. De wissels van Leipzig zijn op. City heeft ze nog alle vijf, maar Guardiola lijkt niet van plan nog in te grijpen. Foden en co. bekijken het stokstijf vanuit de opwarmingszone.

89'
88'

Grealish steekt het veld over met de bal aan zijn voet, maar een vervolg komt er niet. We kruipen naar het einde van de reguliere speeltijd. Zijn de twee teams tevreden met een gelijkspel?

87'

Grealish heeft het aan de stok met Poulsen. Scheidsrechter Gözübüyük blust het brandje zonder kaarten. Zijn boekje is nog altijd leeg...

82'
82'

Voor de laatste tien minuten brengt Rose nog twee verse krachten. Haidara en Poulsen komen in de plaats van Schlager en Silva.

82'
81'

Sinds zijn invalbeurt hebben we Nkunku nog niet echt gezien. Hij krijgt een tikje van Mahrez en moet daar toch even van bekomen.

80'

City heeft na de 1-1 toch weer overgenomen. Grealish zoekt en vindt Silva, maar die komt niet tot een schot op de rand van de zestien.

78'

Wanneer grijpt Guardiola in? Met Foden en Alvarez heeft hij toch nog heel wat aanvallend talent op de bank zitten.