Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Remco Evenepoel krijgt 3 Belgen mee naar Catalonië: "Ritwinst en goed klassement zijn de doelen"

 di 14 maart 2023 15:33

Volgende maandag begint Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) aan zijn laatste rittenkoers voor de Giro d'Italia. In de Ronde van Catalonië krijgt de wereldkampioen het gezelschap van onder meer Pieter Serry, Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke.

Een maand geleden zette Remco Evenepoel de UAE Tour naar zijn hand, zijn eerste zege in de regenboogtrui.

 

Daarna kwam de focus weer op training te liggen, want Evenepoel bouwt zijn conditie op in functie van de Giro (in mei), zijn hoofddoel van het seizoen.

 

De wereldkampioen vertoeft momenteel op stage in Tenerife en zal van daaruit de oversteek maken naar Catalonië. Zijn laatste rittenkoers voor de Giro.

 

"We hebben een solide en ervaren team dat boordevol vertrouwen zit", zegt ploegleider Klaas Lodewyck.

 

"We hopen dat dit een goede test wordt om te zien hoever de jongens staan na hun recente hoogtestage. Het hoofddoel is een ritzege en een goed eindklassement."

Catalonië wordt een goede test om te zien waar de renners staan na hun recente hoogtestage.

Ploegleider Klaas Lodewyck

In de Ronde van Catalonië krijgt Evenepoel ondersteuning van zijn nieuwe meesterknecht Jan Hirt(Tsj), de Italianen Mattia Cattaneo en Fausto Masnada en het Belgische trio Ilan Van Wilder, Louis Vervaeke en Pieter Serry.

 

Geeft Soudal-Quick Step met die selectie ook al voor een groot deel de Giro-ploeg prijs?

 

Dat zou de logica zelve zijn, want zoals Tom Boonen vorige week al zei in Wielerclub Wattage: "Het is belangrijk dat de renners die deel uitmaken van de rondeploeg rond Evenepoel zo veel mogelijk samenrijden en op elkaar ingespeeld geraken."

 

In Catalonië zal Evenepoel trouwens Giro-concurrenten Primoz Roglic en Geraint Thomas tegen het lijf lopen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.