Ga naar de inhoud
uitslagen groep 5
13/10 Nederland België 25-24
16/10 België Kroatië 27-30
08/03 België Griekenland 24-26
11/03 Griekenland België 26-24
26/04 België Nederland 23-28
30/04 Kroatië België 34-29
eindstand groep 5
    M W V +/- ptn
1. Kroatië 6 4 1 +16 9
2. Nederland 6 4 1 +13 9
3. Griekenland 6 3 3 -11 6
4. België 6 0 6 -18 0

De top 2 plaatst zich rechtstreeks voor het EK, net als de 4 beste nummers 3 uit de 8 poules.

Nummer 1 Jef Lettens heeft stilaan genoeg van nederlagen van Red Wolves: "Ik word hier zo moe van"

 wo 8 maart 2023 23:24
Jef Lettens
Jef Lettens oogt niet happy in het shirt van de nationale ploeg.

Na een nieuwe nederlaag in de EK-voorronde dreigt de positieve vibe rond de nationale handbalploeg uit te doven. Dat voelt ook doelman Jef Lettens. "Elke keer zijn we in hetzelfde bedje ziek", zucht hij.

Met 24-26 tegen Griekenland leden de Belgen een 3e (nipte) nederlaag in evenveel kwalificatiewedstrijden voor het EK van volgend jaar in Duitsland. Net als na het WK legde Jef Lettens, een van de profs in de selectie, de vinger op de wonde.

 

"Het woord efficiëntie komt elke keer terug", legt Lettens uit. "Die les krijgen we maar niet geleerd. Keer op keer missen we open doelkansen en vergeten we onszelf te belonen."

 

De statistieken geven Lettens gelijk. De Belgen gooiden tegen Griekenland 49 keer op doel, slechts 24 worpen waren raak.

 

"De Griekse keeper speelde zeker een goede wedstrijd, maar bij ons kwam het er weer niet uit. Op training zie ik kwaliteit, in de wedstrijden schieten we in de stress."

 

"We blijven in hetzelfde bedje ziek: op het WK, tegen Kroatië, tegen Nederland en nu opnieuw tegen Griekenland", zucht Lettens, die meer en meer aan zijn toekomst als international begint te twijfelen.

 

"Ik moet nu uitmaken of ik me nog 100% kan opladen voor de nationale ploeg. Lukt dat niet, dan geef ik de fakkel door aan de jongeren."

 

(scrol omlaag voor meer)

Ik moet nu uitmaken of ik me nog 100% kan opladen voor de nationale ploeg. Lukt dat niet, dan geef ik de fakkel door aan de jongeren.

Jef Lettens

"Ik begin er al mee te lachen"

Ook een administratieve fout van de Belgische handbalbond zit Jef Lettens hoog. Sébastien Danesi mocht niet meespelen omdat een verkeerde naam werd doorgegeven aan de Europese handbalfederatie. Sébastien Danesi werd Benjamin Danesi.

 

"Daar word je moe van als ervaren speler", reageert Lettens. "Ik begin er al mee te lachen. In zo'n gemoedstoestand bevind ik me."

 

"Zo pak je geen 4 punten tegen Griekenland. Zo begin je op de 100 meter met 50 meter achterstand."

 

"En dan heb ik het nog niet over Sébastien, die ons al veel heeft bijgebracht en op een transfer naar het buitenland aast."

 

"Zulke fouten zijn de druppel voor mij. Dat is heel jammer: voor mezelf en voor iedereen die zo veel tijd steekt in de nationale ploeg."

Sébastien Danesi
Sébastien (en niet Benjamin) Danesi mist de interlands tegen Griekenland na een administratieve fout.
Gerelateerd: