Ga naar de inhoud
Kroatië sloeg de Belgen definitief tegen het canvas.

Geen EK voor Red Wolves: Belgen verliezen ook laatste kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië

 zo 30 april 2023 20:43
Kroatië
einde
34-29
België

Geen nieuw toernooi-avontuur voor de Red Wolves. De Belgische handbalploeg heeft zijn EK-kwalificatieronde niet met een overwinning kunnen afsluiten. Tegen leider Kroatië gingen de Red Wolves met 34-29 ten onder. Het eindigt zo als laatste - met 0 punten - in groep 5.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Red Wolves verlaten de EK-kwalificatieronde in anonimiteit.

 

De verjongde selectie van de Belgische handbalploeg keek in zijn laatste wedstrijd in de ogen van topland Kroatië. Een opdracht die nog te moeilijk bleek voor de - met groeipijn kampende - Belgen.

 

De Wolves bleven lang gelijke tred houden met Kroatië. Zo was het aan de rust nog 16-16. Maar na de pauze lieten de Kroaten hun intrinsieke klasse zien en bliezen ze de Belgen uiteindelijk omver met 34-29.

 

België blijft in groep 5 zo met lege handen achter na zijn Europese kwalificatieronde.  

 

Nederland, dat zondag Griekenland versloeg (32-26), eindigt bovenaan in de groep met evenveel punten als runner-up Kroatië. Griekenland staat derde met zes punten en gaat ook door als een van de vier beste derde plaatsen. 

 

Oostenrijk, Bosnië-Herzegovina, Tsjechië, Faeröer, Frankrijk, Georgië, Hongarije, IJsland, Montenegro, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië en Zwitserland maken het veld compleet.   

 

De Rode Wolven eindigden op het WK in Polen en Zweden nog als 21e in hun eerste grote toernooi, maar een tweede komt er vooralsnog niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.