Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 18  /  18 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Ploegleider: "Zonder Van Aert en Pogacar is het moeilijker koersen voor Van der Poel"

 do 2 maart 2023 19:54
Mathieu van der Poel trapt zijn wegseizoen zaterdag op gang.

Zaterdag stoft hij zijn fiets af: Mathieu van der Poel begint aan zijn wegseizoen in de Strade Bianche. Is de Nederlander - zeker door de afwezigheid van Tadej Pogacar en Wout van Aert - de topfavoriet in Siena? Ploegleider Christoph Roodhooft speelt geen verstoppertje: "Zoals ik het zie, mogen we hem zaterdag verwachten. Zo eerlijk moeten we zijn."

Mathieu van der Poel meteen bombarderen tot topfavoriet, zo hard durft ploegleider Christoph Roodhooft niet van stapel te lopen. 

 

Een maandje geleden won de Nederlander het WK veldrijden. "Hij was toen in topvorm, heeft een weekje vakantie genomen en heeft daarna goed getraind in Spanje."

 

"Hij heeft zich heel goed voorbereid met trainen en rusten. Op zich zou het wel in orde moeten zijn."

 

Ook Roodhooft beseft goed genoeg dat het WK "een mentale bevrijding" was. "Het bevestigde ook dat zijn rugprobleem onder controle is. En dat was zeer belangrijk voor hem."

 

"Of de rug nu geen thema meer is? We hebben het zeer goed onder controle. Als hij zijn oefeningen blijft doen en zich aanpast, dan valt het mee. Het blijft een werkpunt, maar dat heeft elke professionele atleet."

Mathieu van der Poel won begin februari het WK veldrijden.

"Alleen de zege goed genoeg? Dat is een beetje overdreven"

In Siena loopt de Nederlander Tadej Pogacar en Wout van Aert niet tegen het lijf. Wie dacht dat zijn ploeg een gat in de lucht springt, komt bedrogen uit.

 

Christoph Roodhooft in onze radio-uitzending: "Voor de sport is het sowieso jammer dat ze er niet bij zijn en voor Mathieu is het soms zelfs moeilijker om te koersen zonder hen dan met hen."

 

"Als alles vlot gaat bij een hele goeie dag, dan komt het gewicht heel snel op de schouders van Mathieu. Als Wout en Tadej erbij zijn, dan is dat verdeeld en dan koers je vaak makkelijker. Voor ons hoefde het dus niet dat ze er niet bij zijn."

 

Van der Poel staat er wel vrijwel altijd meteen. "Het klopt dat hij al vaak zijn eerste wedstrijd gewonnen heeft. Zoals ik het zie, denk ik dat we hem mogen verwachten zaterdag. Zo eerlijk moeten we zijn."

Als alles vlot gaat bij een hele goeie dag, dan komt het gewicht heel snel op de schouders van Mathieu. Als Wout en Tadej erbij zijn, dan is dat verdeeld en dan koers je vaak makkelijker. 

Christoph Roodhooft

Is dan alleen een zege goed genoeg in Siena? "Dat is een beetje overdreven. Als die niet volgt na een bijzonder goeie wedstrijd, dan is dat jammer. Maar meer ook niet."

 

"Het is niet evident om te winnen, ook niet voor Mathieu van der Poel."

 

Ook niet in de ploeg, want Alpecin-Deceuninck wacht nog op een eerste zege. "We zijn ons goed bewust van de voorbereiding die we achter de rug hebben."

 

"We hebben minder gekoerst en er werd gekozen voor hoogtestages. We volgen onze eigen strategie en het is vroeg om die nu al af te schieten. We behouden het vertrouwen in onze aanpak en renners."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: