Ga naar de inhoud

Geraerts ziet klein voordeel: "Union Berlijn kent ons stadion nog niet, want we spelen ergens anders"

 vr 24 februari 2023 14:47

ReUnion. Net als in de groepsfase neemt Union het in de achtste finales van de Europa League op tegen Union Berlijn. Coach Karel Geraerts was niet ontgoocheld na de loting, CEO Philippe Bormans een beetje. "Maar een topaffiche kan misschien in de volgende ronde", blijft hij hoopvol.

Union had gedroomd van een duel tegen Juventus, Manchester United of AS Roma, maar moet het stellen met een herkansing tegen Union Berlijn, al twee keer de tegenstander in de groepsfase.

 

De Brusselaars wonnen toen met 0-1 in Berlijn en verloren thuis met 0-1. Coach Karel Geraerts weet dus wat hij moet verwachten.

 

"Union Berlijn staat op kop in de Bundesliga. Dat was een paar maanden geleden zo en dat is vandaag nog altijd zo. Het is dus een heel goede ploeg", vertelde hij na de loting.

 

"Ik had liever een andere tegenstander gezien, maar de loting heeft er anders over beslist. Ik ben eerlijk gezegd niet ontgoocheld. Een achtste finale in Europa speel je om te winnen, ongeacht wie de tegenstander is."

Union is een redelijk compleet elftal, dat zich in de winter nog heeft versterkt. Het wordt een hele zware brok voor ons.

Karel Geraerts

Union en Union Berlijn kennen elkaar ondertussen door en door, maar toch ziet Geraerts nog een klein voordeel. "Wij kennen het stadion in Berlijn al, zij kennen dat van ons nog niet, want we spelen ergens anders."

 

Omdat de UEFA het Joseph Mariënstadion niet heeft goedgekeurd voor Europees voetbal, week Union in de groepsfase uit naar het stadion van OHL. Maar voor de achtste finales wordt het Lotto Park van Anderlecht het "thuisstadion".

 

"Voor de rest weten we perfect wat we mogen verwachten", aldus Geraerts. "Union is een redelijk compleet elftal, dat zich in de winter nog heeft versterkt. Het wordt een hele zware brok voor ons, maar we gaan spelen om te winnen."

Bormans: "We wilden graag een topaffiche"

Geraerts stak zijn ontgoocheling nog weg, maar CEO Philippe Bormans had wel op een andere affiche gehoopt. "Commercieel gezien zaten er andere namen in de pot", zei hij.

 

"Union Berlijn is een fantastische ploeg, maar minder interessant. Al blijft het wel een achtste finale van de Europa League en een historische match voor de club."

 

"We wilden graag een topaffiche spelen tegen Manchester United of Juventus, maar dat kan misschien in de volgende ronde", eindigde Bormans met een kwinkslag.

Gerelateerd: