Ga naar de inhoud

Het wonderduo van Napoli: swingen Kvaratschelia en Osimhen verder op het kampioenenbal?

 di 21 februari 2023 15:06
Kvaratschelia en Osimhen zijn "brothers in arms" bij Napoli.

Het wonder van Napels komt in duoverpakking. Victor Osimhen (24) en Chvitsja Kvaratschelia (22) zijn uitersten die buitengewoon complementair zijn op het veld. De ene is een natuurkracht, de ander een mirakelman. Nu moeten ze ook in de Champions League weer schitteren.

Zouden ze vijf jaar geleden kunnen denken hebben dat hun wegen op deze manier elkaar zouden kruisen?

 

Victor Osimhen speelde zich toen als huurling van Wolfsburg in de schijnwerpers bij Charleroi, Chvitsja Kvaratschelia vertoefde 4.000 kilometer verder in de schaduw bij het Georgische Dinamo Tbilisi.

 

Nu vormen ze bij Napoli samen het meest gevreesde duo in Europa én krijgen ze straks ongetwijfeld het voorzetsel kampioenenmakers voor de naam.

 

Hun cijfers in de Serie A zijn dan ook om van te duizelen: Osimhen (18 doelpunten, 4 assists) en Kvaratschelia (10 doelpunten, 11 assists) zijn een garantie op goals.


Véél goals.

beste aanvalsduo's in europa

Duo Club Goals + assists
Osimhen - Kvaratschelia Napoli 43
Mbappé - Neymar PSG 41
Haaland - Foden Man City 40

Talenten zonder ego

Elke helft van het gouden duo doet dat zo op zijn eigen manier.

 

De Nigeriaan is een steeds aanwezige natuurkracht, de Georgiër eerder het onvoorspelbare genie dat na een tijd van onzichtbaarheid plots uitpakt met een klasseflits.

 

En misschien nog belangrijker: ondanks hun overvloed aan talent gunnen de twee elkaar het succes - wie het wereldje een beetje kent, weet hoe zeldzaam dat is.

 

Symbolisch was een doelpunt eerder deze maand tegen Spezia. Kvaratschelia kon één-op-één met de doelman makkelijk voor eigen succes gaan, maar legde de bal opzij naar zijn bondgenoot.

 

Een gemeende knuffel volgde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Allebei benaderen ze stilaan een goddelijke status in Napels.

 

Kvaratschelia kreeg er al snel de bijnaam "Kvaradona", door de parallellen met de legendarische Argentijn. En in de hele stad is er ook geen zwart masker meer te vinden. Iedereen wil er namelijk uitzien zoals Victor "Supermhen" - een overblijfsel na een zware oogkasbreuk vorig seizoen.

Trainer Luciano Spalletti voelt zich buitengewoon gezegend met zijn trefzekere tandem. "Ze hebben de flair, de ideeën en de kwaliteiten voor een boodschap aan de wereld", klonk het aan de vooravond van het Champion League-duel tegen Frankfurt.


Want ondanks de geweldige groepsfase en het indrukwekkende parcours in de Serie A ontbreekt het misschien nog wat aan erkenning bij het brede publiek buiten de grenzen van de laars.


Kenners claimen dat Osimhen met zijn combinatie van kracht, snelheid en efficiëntie de meest complete spits van het moment is, maar ongetwijfeld wordt hij straks bij internationale prijzen over het hoofd gezien. De weinig mediagenieke Kvaratschelia wacht wellicht hetzelfde jammerlijke lot.

 

Tenzij de koppeldans onverminderd voortgaat op het kampioenenbal...

Gerelateerd: