Ga naar de inhoud

De Tribune blikt vooruit op kraker PSG-Bayern: "Mbappé is groter gemis dan Messi of Neymar"

 ma 13 februari 2023 14:50

Na een onderbreking van meer dan 3 maanden gaat de Champions League deze week weer van start met de 1/8e finales. Dinsdag staat met PSG-Bayern al meteen een "finale avant la lettre" op het programma. In de CL-special van De Tribune blikken Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana ook naar die match vooruit.

PSG investeerde de voorbije jaren fortuinen om de Champions League eindelijk eens naar Parijs te halen, maar tot nu toe liep het telkens fout. "In de Franse media wordt er al gesproken over de vloek van februari", verwijst Peter Vandenbempt naar de vele blessures bij PSG, net zoals de voorbije 6 jaar.

 

"Het is een must dat Messi fit geraakt", vindt Aster Nzeyimana. "Galtier had voor het WK van PSG een ploeg gemaakt die niet alleen afhankelijk was van haar sterren, maar nu heeft hij toch ook al een paar keer gezegd: "speel de bal gewoon naar Messi" en "de anderen moeten meer lopen voor Messi". Al weet ik niet of het voldoende is om alle eieren in het Messi-mandje te leggen."

 

"Mbappé is met zijn 25 goals misschien nog wel een belangrijker gemis dan Messi en Neymar", merkt Vandenbempt op. "En voor de rest is er bij PSG toch duidelijk een post-WK-depressie te merken."

 

"PSG is een elftal op drift. Het spel is ook zo stereotiep. Het gebrek aan creativiteit en dreiging is schrijnend."

 

"Bovendien moet dit PSG passen als het tempo de hoogte ingaat. En als we iets weten, is het dat Bayern een serieus tempo kan ontwikkelen. Ik vrees dan ook dat de ploeg die ik voor het seizoen als topfavoriet voor de eindzege naar voren heb geschoven, zal wankelen tegen dit Bayern", moet Vandenbempt toegeven.

Wie van de sterren kan er spelen tegen Bayern München?

"Kun je de Champions League winnen met Choupo-Moting?"

Volgens Aster Nzeyimana is zowat het enige voordeel van PSG dat Bayern zelf niet in zijn gebruikelijke topvorm steekt. "Maar intussen heeft het toch ook weer 2 keer gewonnen en telkens 4 keer gescoord", voegt Peter Vandenbempt er fijntjes aan toe.

 

Nzeyimana: "Nagelsmann blijft nieuwe dingen proberen en daarom houden we van hem. Nu doet hij het met een nieuwe formatie, om het "probleem" Müller op te lossen."

 

"Ze hebben al vaak geprobeerd om Müller te vervangen, maar alle trainers hebben op dat vraagstuk hun tanden stukgebeten. De conclusie is telkens: zonder Müller gaat het niet."

 

"Nu werd Musiala als grote vervanger van Müller naar voren geschoven, maar Nagelsmann is tot de conclusie gekomen dat die nieuwe formatie nodig is om Müller én Musiala in de ploeg te krijgen."

 

Vooraan speelt er wel geen Robert Lewandowski meer mee. "Naar aanleiding van de match tegen Barcelona vroeg ik aan Gert Verheyen: "Kun je de Champions League winnen met Choupo-Moting in de ploeg?" Nee, dachten we toen. Maar hij doet het gewoon uitstekend. Hij scoorde al 13 keer en voetbalt ook gewoon goed mee."

 

Een tactisch steekspel verwachten Vandenbempt en Nzeyimana niet. "PSG speelt zo stereotiep dat het duidelijk is wat ze zullen doen. PSG is dan ook de underdog."

UEFA Champions League
Paris Saint-Germain
einde
0-1
FC Bayern München
UEFA Champions League
FC Bayern München
einde
2-0
Paris Saint-Germain