Ga naar de inhoud

Mauri Vansevenant komt na lastig jaar weer boven water in Oman: "Kwam moeilijk uit negatieve spiraal"

 wo 15 februari 2023 17:12
Vansevenant
Mauri Vansevenant glundert op het podium van Oman.

Tot enkele jaren geleden was Mauri Vansevenant - na Remco Evenepoel - dé Belgische wielerhoop in bange dagen. Net toen het leek dat Vansevenant aan alle kanten was voorbijgestoken door nieuw Belgisch talent geeft hij nog eens zijn visitekaartje af in de Ronde van Oman. "Ik heb mijn draai gevonden, voel me nu goed bij mijn rol in de ploeg."

Mauri Vansevenant kwam in 2020 met schitterende adelbrieven over naar de profs. Hij liet zich meteen opmerken - ei zo na won hij de Waalse Pijl - en stak ook snel een eerste profzege op zak. Maar daarna viel het wat stil.

 

"Vorig jaar was inderdaad veel minder, dat besef ik ook", zegt de nog altijd maar 23-jarige Vansevenant aan Sporza. "Dat kwam ook door de omstandigheden, met ziekte en blessures."

 

"Als je in een mindere periode zit, dan is het moeilijk om uit die negatieve spiraal te geraken omdat je een druk programma afwerkt."

 

"Maar deze winter is vlekkeloos verlopen en daar pluk ik nu de vruchten van."

 

Vansevenant deed in Oman nog een verwoede poging om naast de slotrit ook de eindzege op zak te steken. "Het is altijd jammer als je iets verliest, maar nu ben ik toch content dat ik heb gewonnen. Ik heb toch een mooie week gehad."

 

Vansevenant houdt wel van de omstandigheden in Oman. "De wegen zijn hier heel breed, ook bergop. Er is geen gewring, gewoon rechttoe rechtaan, dat ligt me wel. Dan zijn het de benen die spreken."

Met deze conditie zou de Strade Bianche mij moeten liggen. We gaan er nog eens vol tegenaan gaan.

Mauri Vansevenant

"Ik ken mijn plaats in de ploeg"

Vansevenant keert nu terug naar Europa, waar hij eerst de Franse eendagskoersen Faun-Ardèche en Faun Drome rijdt en vervolgens aan de start komt van de Strade Bianche.

 

"Met de conditie die ik nu heb, zou die laatste koers mij moeten liggen. We gaan er nog eens vol tegenaan gaan."

 

Bij Soudal-Quick Step krijgt Vansevenant nog altijd voldoende kansen om ook voor eigen rekening te rijden. "In kleinere rittenkoersen krijg ik zeker mijn kans. Ik heb er begrip voor dat ik in de grotere koersen voor anderen moeten rijden, ik ken mijn plaats."

 

"Als ik de kopman kan helpen tot diep in de finale, dan geeft dat evenveel voldoening als ik zelf zou winnen. Ik voel me goed in die rol, heb mijn draai gevonden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: