Premier League klassement

Nieuwe trainer van Onana roept Steven Defour te hulp: "Hij kan hem lelijke kant van het spel leren"

 do 9 februari 2023 17:27

Amadou Onana hielp zijn debuterende trainer Sean Dyche afgelopen weekend aan een stunt tegen Arsenal. Dyche erkende de prestatie en het talent van de Rode Duivel, maar had ook meteen wat werkpunten voor Onana in petto: "Hij moet de (lelijke) kneepjes van het Engelse voetbal nog aanleren", klonk het. De oplossing? "Ik laat hem met Steven Defour praten."

Trainer Sean Dyche debuteerde vorig weekend met een stuntzege tegen leider Arsenal. Een onverhoopte overwinning, die grotendeels gedragen werd door een uitstekende prestatie van Rode Duivel Amadou Onana.

 

De krachtpatser op het middenveld liet dan ook meteen een goede indruk na op zijn nieuwe coach. "Het is een enorm talent met een indrukwekkende fysieke paraatheid", vertelde Dyche op de persconferentie vandaag. 

 

"Toch heeft hij ook nog veel te leren. Vooral de lelijke kant van het spelletje", ging de nieuwe trainer van Everton verder met zijn analyse over Onana. 

Defour is de ideale man om hem de vereisten van de Premier League te vertellen.

Sean Dyche

"Maar ik heb iets dergelijks meegemaakt".  Zo heeft Dyche al een plan klaar om zijn middenvelder de kneepjes van het Engelse voetbal te leren.

 

"Ik ga hem met Steven Defour laten praten", klinkt het. "Hij is de ideale man om hem de vereisten van de Premier League te vertellen. Om hem een meer complete speler te maken, zal hij hem ook de lelijke kant van het spel bijbrengen."

 

"Steven is een gerenommeerde Belgische speler, die een uitstekende invloed kan uitoefenen op Onana. Volgende week kunnen we het al bespreken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: