BEKIJK: Coach Sean Dyche debuteert met stunt: Everton en Onana kloppen fiere leider Arsenal

  1. 90+6' - Geel - Oleksandr Zinchenko
  2. 90+6' - Geel - Neal Maupay
  3. 86' - Geel - Jordan Pickford
  4. 85' - Verv. Ben White door Takehiro Tomiyasu
  5. 77' - Verv. Martin Ødegaard door Fábio Vieira
  6. 69' - Geel - Amadou Onana
  7. 63' - Geel - Vitaliy Mykolenko
  8. 62' - Verv. Dominic Calvert-Lewin door Neal Maupay
  9. 60' - Doelpunt - James Tarkowski (1 - 0)
  10. 59' - Verv. Gabriel Martinelli door Leandro Trossard
  11. 59' - Verv. Thomas Partey door Jorginho
  60'goalJames Tarkowski1 - 0

  Een binnenkomer om u tegen te zeggen. Sean Dyche, de nieuwe manager van Everton, heeft tegen leider Arsenal een droomdebuut gemaakt. The Toffees, met uitblinker Amadou Onana, wonnen van de fiere leider dankzij een goal van Tarkowski. Invaller Leandro Trossard kon voor Arsenal het tij niet meer keren.

  Everton had de voorbije weken wat klappen moeten verwerken. Coach Frank Lampard werd na de nederlaag tegen West Ham op de keien gezet, de traditieclub uit Liverpool stond gedeeld laatste naast Southampton. In de wintermercato verloor Everton met Anthony Gordon dan ook nog eens een sterkhouder.

   

  The Toffees bleven evenwel niet bij de pakken zitten. Sean Dyche werd aangesteld als nieuwe hoofdcoach, hij moest Everton opnieuw op het goede pad brengen. Met de komst van fiere leider Arsenal stond Dyche wel voor een lastige debuutmatch.

   

  Maar Everton begon met nieuwe moed aan de partij tegen de competitieleider. Met de onverzettelijke steunpilaar Amadou Onana op het middenveld - opnieuw ijzersterk - werd Arsenal goed vastgezet, de thuisploeg had voor de rust ook de betere kansen.

   

  Na de pauze bleef Everton de gelijke van de competitieleider en op het uur zorgde James Tarkowski zelfs voor de 1-0. Bij Arsenal werd Leandro Trossard nog in de strijd gegooid, maar samen met zijn ploegmaats zou hij zijn tanden stukbijten op Everton, ondanks nog enkele kansjes in het slot.

   

  In de stand doet Everton door de onverhoopte zege een uitstekende zaak: The Toffees springen naar een veilige zestiende plek. In de titelstrijd doet Arsenal dan weer een slechte zaak: bij winst tegen Tottenham kan Manchester City zondag naderen tot twee punten.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. Takehiro Tomiyasu (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Neal Maupay (Everton). tweede helft, minuut 97.
  3. Gele kaart voor Oleksandr Zinchenko van Arsenal tijdens tweede helft, minuut 96
  4. Gele kaart voor Neal Maupay van Everton tijdens tweede helft, minuut 96
  5. Neal Maupay (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Oleksandr Zinchenko (Arsenal). tweede helft, minuut 95.
  6. Leandro Trossard (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Idrissa Gueye (Everton). tweede helft, minuut 93.
  7. Oleksandr Zinchenko (Arsenal) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 92.
  8. Bukayo Saka staat klaar aan de hoekschopvlag en trapt de corner voor Arsenal. tweede helft, minuut 92.
  9. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  10. Oleksandr Zinchenko (Arsenal) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 90.
  11. Bij Arsenal wordt de hoekschop genomen door Bukayo Saka. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 89.
  12. Gele kaart voor Jordan Pickford van Everton tijdens tweede helft, minuut 86
  13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Arsenal, Takehiro Tomiyasu erin, Ben White eruit
  14. Eddie Nketiah (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op James Tarkowski (Everton). tweede helft, minuut 85.
  15. De poging wordt gered door Aaron Ramsdale (Arsenal). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 84.
  16. Neal Maupay (Everton) haalt uit... tweede helft, minuut 84.
  17. De ref fluit voor een fout, James Tarkowski (Everton) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 84.
  18. Bij Everton wordt de hoekschop genomen door Alex Iwobi. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 83.
  19. Leandro Trossard (Arsenal) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 82.
  20. Amadou Onana (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jorginho (Arsenal). tweede helft, minuut 81.