Ga naar de inhoud

Van der Poel voelt zich klaar voor WK-duel met Van Aert: "De kansen zijn 50-50"

 zo 29 januari 2023 16:58
Van der Poel verwende het Franse publiek.

Wat Wout van Aert kan, kan ik ook, moet Mathieu van der Poel gedacht hebben. Daags na de triomftocht van de Belg in Hamme, voerde de Nederlander een gelijkaardig nummer op in Besançon. Op naar een titanenduel volgende zondag in Hoogerheide. "Het zal afhangen van de vorm van de dag."

"Het weer zal volgende week zijn rol spelen"

Drie ronden lang zand strooien in de ogen van de rest en dan met een vernietigende demarrage alles aan gort rijden. Met die tactiek zette Van der Poel vandaag de laatste Wereldbekermanche naar zijn hand.

 

"Het was moeilijk om vanaf de start een verschil te maken. Daarom wou ik rustig beginnen, om dan schade aan te richten met een aanval op het zwaardere deel van het parcours. Dat werkte goed, dus ik ben tevreden", reageerde Van der Poel.


"Op een snel parcours als dit, is dat het beste wat je kan doen. Ik had meteen een leuk gat en kon daarna mijn eigen tempo rijden tot aan de streep. De benen voelden goed vandaag."

 

"Het was hier een snelle omloop, ook volgende week zal het weer zijn rol spelen op het parcours. Ik denk dat ik zeker blij kan zijn met hoe ik me vandaag voelde. Hopelijk kan ik volgende week met wat extra rust op mijn best zijn."

"Hopelijk heb ik zondag mijn beste benen dit seizoen"

Hoe leeft Van der Poel toe naar de grote dag in Hoogerheide? "Ik ga de komende week nog enkele pittige, maar korte trainingen doen. Hopelijk kan ik voor de rest goed recupereren en heb ik volgende week zondag mijn beste benen van dit seizoen."


Van Aert en Van der Poel schonken de crossliefhebber deze winter al enkele beklijvende duels. Hoe schat de Nederlander de kansen volgende week in? "Dat zal afhangen van de vorm van de dag."


"Ik denk dat het 50-50 zal zijn. Uiteraard heeft Wout dit seizoen al enkele keren het voordeel gehaald, maar als ik volgende week weerwerk kan bieden, hebben we eerder al getoond dat we aan mekaar gewaagd zijn."

Uiteraard heeft Wout dit seizoen al enkele keren het voordeel gehaald, maar we hebben eerder al getoond dat we aan mekaar gewaagd zijn.

Mathieu van der Poel
Gerelateerd: