Premier League klassement

Discussie na controversiële gelijkmaker van Manchester United: had de 1-1 afgekeurd moeten worden?

 za 14 januari 2023 16:52
Manchester City protesteert.

Manchester kleurt rood na de zege van United in de derby tegen City. De thuisploeg forceerde een spectaculaire ommekeer, al werd die ingeleid door een doelpunt waar het laatste woord nog niet over gezegd is. 

Bij een 0-1-voorsprong voor Manchester City stuurde Casemiro 12 minuten voor tijd Marcus Rashford weg in de rug van de bezoekende defensie.

 

De Engelse spits vertrok duidelijk buitenspel en rende richting de bal, maar trok net op tijd aan de handrem.

 

De aansluitende Bruno Fernandes nam echter tijdig over en legde de 1-1 binnen.

 

De vreugde werd meteen afgeremd door de assistent en zijn vlag, maar na overleg met de VAR werd de 1-1 toch gevalideerd. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Manchester United ging uiteindelijk zelfs nog voorbij de rivaal, maar na afloop was vooral de 1-1 het gespreksonderwerp.

 

"Rashford stond buitenspel, Fernandes niet. Maar of Rashford nu deelnam of niet, hij zorgde voor afleiding van onze doelman en onze defensie", foeterde Pep Guardiola. "De regels die ik ken zijn gewoon de regels."

 

Als winnende coach probeerde Erik ten Hag niet te veel te provoceren. "Ik kan hun standpunt begrijpen."

 

"Het reglement stelt echter dat Rashford de bal niet raakte en dus niet deelnam."

De Spaanse coach van City was overigens zichtbaar gefrustreerd na een pijnlijke week met de exit in de League Cup en de derbynederlaag.

 

"De Premier League en de League Cup kunnen me niets schelen", verraste hij. "We kunnen niet winnen."

 

"We hebben al veel gewonnen, dat is geen probleem. Wat wel een probleem is, is dat we het haten om te presteren zoals vandaag."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: