Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Franse verslagenheid is groot: "We konden de zege aanraken, maar het ontglipte ons nog"

 zo 18 december 2022 20:55
Een hattrick van Kylian Mbappé was niet voldoende voor Frankrijk.

Frankrijk kon voor het eerst sinds Brazilië in 1962 zichzelf opvolgen als wereldkampioen, maar na een bloedstollende finale bleven Les Bleus met lege handen achter. De teleurstelling in het Franse kamp was logischerwijs enorm. "Als je in minuut 120 een reuzenkans op de voet van de keeper trapt ... Tja", baalde bondscoach Deschamps.

Bondscoach Deschamps: "Als er aan het eind geen Heilige Graal wacht, doet dat pijn"

Ook bij bondscoach Didier Deschamps was de verslagenheid groot. Dat Frankrijk na een straffe comeback met lege handen achterblijft, maakt het "nog pijnlijker", reageerde hij.

 

"We hebben bijna een uur lang niet gedaan wat we moesten doen. Daarna hebben we ze met veel moed, kwaliteit en energie tot het uiterste gedreven. Als je dan in minuut 120 een reuzenkans op de voet van de keeper trapt ... Tja", sakkerde hij.

We hebben bijna een uur lang niet gedaan wat we moesten doen

Didier Deschamps, bondscoach Frankrijk

"We hebben niet alles goed gedaan, maar we hebben wel veel kwaliteit en energie laten zien. In deze wedstrijd kwamen we terug uit het niets. Als je de zege bijna kan aanraken en het ontglipt je nog, dan is het nog moeilijker te verteren."


"We waren niet op volle sterkte en met volle energie, om verscheidene redenen", alludeerde hij op de vele geblesseerden en het mysterieuze kamelenvirus dat zijn groep teisterde. "Als er aan het eind geen Heilige Graal wacht, doet dat pijn. Het zal tijd kosten om dit te verwerken."

 

Op een vraag over zijn toekomst hield Deschamps de boot nog even af. "Begin 2023 heb ik een afspraak met de bondsvoorzitter om alle zaken eens op een rijtje te zetten. Ook als we deze finale hadden gewonnen, had ik je het antwoord nog niet kunnen geven", besloot hij.

Lloris: "We eindigen na toernooi van bijna een maand met lege handen"

"We waren te reactief in de finale", reageerde de Franse aanvoerder Hugo Lloris. "Het was net een bokswedstrijd, we gingen elkaar te lijf. Het enige waarvan we spijt kunnen hebben is dat we volledig afwezig waren voor de pauze."


"Maar we hebben niets weggegeven. We hadden een winnaar nodig en het kwam aan op strafschoppen. Dat is altijd wreed. We gaan hier weg met lege handen, na een toernooi van bijna een maand."

Het enige waarvan we spijt kunnen hebben is dat we volledig afwezig waren voor de pauze

Aanvoerder Hugo Lloris

"We hadden kunnen opgeven bij 2-0, maar we bleven erin geloven om de wedstrijd om te draaien. Maar als het niet wil lukken ... Met die kans in de 120e minuut hadden we de 4-3 kunnen maken ... We moeten de Argentijnen feliciteren, die een geweldig toernooi en een geweldige finale hebben gespeeld."


Gaat Lloris, 35, nog door als international? "Het is nu niet het moment om die vragen te beantwoorden. We nemen nu een stap terug en zullen er later nog wel over nadenken. Het is een pijnlijke avond voor alle spelers, de staf en de fans, ook al hebben we geweldige dingen bereikt. De pijn van de nederlaag overheerst nu." 

President Macron speecht in de kleedkamer: "Trots op jullie"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: