Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Roberto Martinez: "Het WK in Qatar was mijn allerpijnlijkste moment bij België"

 do 15 december 2022 15:45

Twee weken na de pijnlijke uitschakeling op het WK heeft Roberto Martinez bij een Poolse journalist voor het eerst uitgebreid teruggeblikt op zijn tijd in Qatar en bij uitbreiding bij de Belgische voetbalbond.

Niet Sporza, VTM, Het Laatste Nieuws, RTBF of Het Nieuwsblad kon Roberto Martinez als eerste strikken voor een groot interview na het WK, wel Piotr Kozminski van het Poolse SportoweFakty.

 

Martinez blikt onder meer terug op zijn tijd bij de Rode Duivels en dus ook op het onverwacht snelle einde. Op de vraag of Qatar het pijnlijkste moment was van zijn Belgische periode hoeft de Spanjaard niet lang na te denken.

 

"Absoluut. In de vorige twee eindtoernooien met mij wonnen we alle groepsmatchen. Ik moet toegeven dat ik verrast was door deze nieuwe situatie."

 

"In onze eerste twee matchen speelden we niet op ons normale niveau. Canada was enorm gemotiveerd en Marokko liet toen al zien hoe sterk het is."

 

"Ik dacht dat we ondanks dat schimmige begin nog wel op toerental zouden komen. In onze derde match, tegen Kroatië, speelden we ook goed. Helaas wilde de bal er net niet in."

Mijn contract bij België loopt nog tot het einde van het jaar. Ik heb met nog geen enkele club of land gesprekken gevoerd.

Roberto Martinez

Van België naar Polen? "Ik heb nog met niemand onderhandeld"

Het is bijzonder dat Martinez, met toestemming van de Belgische bond, uitgerekend in Polen voor het eerst spreekt. De Poolse bondscoach Czesław Michniewicz is ondanks een 1/8e finaleplaats op het WK niet geweldig populair. Nu al doet de naam van Martinez als opvolger de ronde.

"Formeel gezien heb ik nog altijd een contract bij de Belgische bond momenteel. Ik heb dus nog geen gesprekken gevoerd", stelt Martinez.

 

"Als mijn contract na dit jaar afloopt, wil ik waarschijnlijk eerst wat rusten bij mijn familie. Maar in principe zijn er vanaf januari gesprekken mogelijk."

 

"Ik heb geen specifieke plannen", antwoordt Martinez op de concrete vraag of een job bij Polen hem zou interesseren. "Ik sta niet dichter of verder bij een of andere club of land om de eenvoudige reden dat ik nog niet onderhandeld heb. Maar je weet nooit wat de toekomst in petto heeft. Zelfs de heel nabije toekomst."

Gerelateerd: