Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Bondscoach Roberto Martinez stopt bij de Rode Duivels: "Was al voor het WK beslist"

 do 1 december 2022 18:41
Een emotionele Martinez neemt afscheid van het Belgische publiek.

Roberto Martinez houdt de eer aan zichzelf. Na de uitschakeling op het WK in Qatar in de groepsfase heeft de Spanjaard op de persconferentie voor alle media aangekondigd dat hij voor het WK al beslist had dat zijn termijn zou stoppen. Zijn contract liep eind deze maand af.

Bij Peter Vandenbempt vond Roberto Martinez het kort na de match "niet het moment" om over zijn toekomst te praten.

 

Een kwartiertje later deed hij dat wel op de persbabbel voor alle media. Het contract van Martinez liep eind december af, maar de Spanjaard zal niet meer aankloppen voor een verlenging.

 

"Dat ik veel knuffels gaf na de match? Ja, want het was mijn laatste wedstrijd", verraste Martinez toch enigszins.

 

"Het is emotioneel", zei hij met een krop in zijn keel. "Ik heb hier 6 jaar gewerkt en dan bouw je aan een project en raak je verbonden met de mensen achter de spelers."

 

"Het was een plezier, amazing. We hebben een geweldige nalatenschap. Veel mensen kijken naar zo'n legacy op basis van toernooiwinst, maar ik bekijk het anders."

 

"Ik ben zeer trots. Spelers hebben geweldige standaarden gezet en jongeren kunnen veel van hen leren. Toen ik hier aankwam, was Jan Ceulemans nog recordinternational. Nu hebben we bijna acht spelers met meer dan honderd caps."

 

"Echte fans waarderen wat deze generatie gedaan heeft. Het is tijd om te aanvaarden dat dit mijn laatste match was."

 

(lees voort onder de video)

"Ik stap niet op, dit was gewoon altijd het plan"

Uiteindelijk verduidelijkte Martinez, die ook technisch directeur was, nog dat hij deze beslissing al voor het WK genomen had. Nochtans leken de Belgische bond en de Spanjaard te onderhandelen over een verlenging.

 

"Ik werk altijd op lange termijn. Na het WK in 2018 heb ik veel aanbiedingen gehad op clubniveau, maar ik wilde altijd loyaal zijn en ik wilde mijn werk afmaken."

 

"Dit is het einde van mijn contract. Ik stap niet op. Dit was gewoon altijd het plan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Roberto Martinez (49) was sinds augustus 2016 bondscoach bij de Rode Duivels. Zijn contract werd 2 keer verlengd. Hij veroverde met de Belgische equipe brons op het WK van 2018.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: