Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Wat is ideale profiel voor nieuwe bondscoach? "Voor Vermaelen is het te vroeg", ontdek de top 5 van onze poll

 vr 2 december 2022 07:09
" "
Thierry Henry, Hein Vanhaezebrouck, Michel Preud'homme, Philippe Clement en Vincent Kompany.

Exit Roberto Martinez, enter... Enkele uren na het afscheid van de Spaanse bondscoach van de Rode Duivels wordt er al druk gespeculeerd over wie de fakkel moet overnemen. In Villa Sporza zat met Hein Vanhaezebrouck een van de topkandidaten volgens onze poll om de tafel. 

Top 5 van onze poll

Meer dan 47.000 surfers gaven in de eerste uren na de persconferentie van Roberto Martinez hun advies door aan de Belgische voetbalbond.

 

De meest vooruitgeschoven namen als opvolger voor de rol van bondscoach: Michel Preud'homme, Philippe Clement, Vincent Kompany, Thierry Henry en Hein Vanhaezebrouck.

 

Wat moeten de selectiecriteria zijn voor de nieuwe bondscoach? "Hij moet ervaring hebben en moet met topspelers kunnen werken", stelde schrijver Herman Brusselmans de vacature voor.

 

"Hij moet ook technisch en tactisch vernuft hebben, moet goed communiceren met zijn spelers en moet verschillende talen spreken. Eigenlijk is er maar één man: inderdaad, Hein Vanhaezebrouck."

Als het vaderland roept? Dan moet je naar de oorlog. 

Hein Vanhaezebrouck

Het Wintercircus lachte smakelijk, net als tafelgast Vanhaezebrouck. Maar wat als de vraag effectief gesteld wordt aan de T1 van AA Gent?

 

"Ik ben aan de slag en dan doe ik verder met wat ik bezig ben. Als het vaderland roept? (blaast). Dan moet je naar de oorlog."

 

"Ik zet er ook Wouter Vrancken bij", vulde Steven Defour aan. "Te snel? Wat is te snel? Ik weet wat hij kan."

"Te vroeg? Dat is als je geen ervaring hebt als hoofdcoach"

Hein Vanhaezebrouck ging in op de vraag of het voor een beloftevolle coach ook te vroeg kan zijn om bondscoach te worden van de Duivels.

 

"Te vroeg, dat is voor mij als je nog geen ervaring hebt als hoofdcoach. Ik hoor de naam van Thomas Vermaelen (assistent onder Martinez), maar dat vind ik te vroeg."

 

"Vincent Kompany heeft al jaren ervaring, maar in het begin was het ook niet gemakkelijk. Je voelt dat hij het in zich heeft."

 

"Ik hoorde Martinez ook zeggen dat 21 jongens een trainersdiploma hebben. Ho maar: zo heb ik er al veel zien passeren."

 

"Bij de vorige internationals ook, maar die zijn al lang weg van het toneel. Als er een paar tussen zitten die goed zijn, dan is het al een succes."

De nieuwe bondscoach moet doorselecteren. Dat moet op basis van prestaties gebeuren.

Steven Defour

Wat wordt de eerste taak van de opvolger van Martinez? "Met heel veel spelers praten en doorselecteren", schatte Steven Defour in.

 

"Dat moet op basis van prestaties gebeuren. Als Jan Vertonghen elke week de beste is, dan moet hij geselecteerd worden."

 

"Ik volg Steven", sloot Vanhaezebrouck af. "Alles gaat over kwaliteit. Als je fit bent en blijft en je toont kwaliteit, dan moet je blijven spelen."

 

"Na het afscheid van jongens als Dembélé, Fellaini, Vermaelen en Kompany is er ook minder concurrentie geweest."

 

"Vroeger moest je knokken om in de ploeg te staan. Nu waren de 11 bijna altijd zeker en dat is niet altijd een goeie zaak."

Gerelateerd: