Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Advocaat Martinez legt oorzaak vertrek bij voetbalbond: "Zij stuurden het signaal dat er iets mis was"

 vr 2 december 2022 13:02

Weinigen die het snelle vertrek van Roberto Martinez zagen aankomen. Jesse De Preter, al jaren advocaat van de Spanjaard, wist het wél en maakt duidelijk dat er voor het WK iets gebroken is tussen beide partijen: "Eerst kondigde de bond aan dat ze wilden verlengen en dan doen ze het niet... Dan stuur je een signaal dat er iets mis is."

Jesse De Preter noemt Roberto Martinez "een van zijn weinige vrienden in het voetbal". En dus moet ook de advocaat van de ex-bondscoach even bekomen van alle gebeurtenissen in Qatar.

 

De Preter wist wel al als een van de weinigen dat de Spanjaard zou opstappen na het WK.

 

Voor de buitenwereld kwam dat evenwel als een verrassend snelle beslissing, want beide partijen leken eigenlijk langer met elkaar door te willen gaan.

 

Wat lag er aan de basis van de breuk?

"Als je naar een toernooi gaat en je verkondigt dat je het contract van de coach wilt verlengen, maar doet dat dan uiteindelijk niet... Dan stuur je een signaal dat er iets mis is", aldus De Preter.

 

"Dat verwijt ik de bond. Het moet van twee kanten komen, hé. Als je op deze manier de voetbalbond bestuurt, krijg je zulke dingen."

 

"Roberto is een trainer met zelfrespect", gaat De Preter verder. "Na de voorbije zes jaar dacht hij toch een nauwere samenwerking te hebben. Dan neem je uiteindelijk zelf een beslissing in eer en geweten."

Bij de nationale ploeg moest een vernieuwing gebeuren én tegelijk resultaten behaald worden. Maar hoe kan dat met iemand wiens contract afloopt?

Jesse De Preter, advocaat Roberto Martinez

Volgens De Preter is het Belgische voetbal de grote verliezer in dit verhaal. "De buitenwereld weet niet wat er achter de schermen gebeurt", meent de advocaat. "Sommige mensen zijn nu blij, maar dat toont een gebrek aan kennis aan. Roberto was de beste coach in de Belgische geschiedenis."

 

"Bij de nationale ploeg moest er een vernieuwing gebeuren én tegelijk resultaten behaald worden. Maar hoe kan dat met iemand wiens contract afloopt? Je verlengt zijn overeenkomst toch eerst? (blaast) Dit is een gigantisch verlies voor het Belgische voetbal."

 

De Preter bevestigt ook dat Martinez stopt als technisch directeur bij de voetbalbond.

Jesse De Preter samen met Roberto Martinez.
Gerelateerd: