Ga naar de inhoud

Officieel: Anderlecht zet coach Felice Mazzu op straat, Veldman neemt tijdelijk over

De gestaakte Clasico tussen Standard en Anderlecht is meteen ook de laatste wedstrijd van Felice Mazzu geweest als RSCA-coach. Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute heeft de coach vanochtend zijn C4 gegeven. Beloftetrainer Robin Veldman neemt tijdelijk over tot paars-wit een opvolger heeft.

10 zeges, 11 nederlagen en 2 gelijke spelen. Felice Mazzu heeft een grote buis op zijn rapport als coach van RSC Anderlecht.

 

Eind mei plukte Anderlecht Mazzu weg bij seizoensrevelatie Union. De nieuwe oefenmeester kreeg in het Astridpark de taak om het gat op te vullen dat Vincent Kompany achtergelaten had.

 

"Ik wil elke match winnen. Als het in mijn eerste seizoen lukt om de titel te pakken, zal ik een gelukkig man zijn", zei Mazzu ambitieus op zijn eerste persconferentie als Anderlecht-coach.

 

Maar de mayonaise pakte niet.

Mazzu zag eerst nog hoe paars-wit veelbelovend begon met 9 op 12 en hoe Fabio Silva in augustus uitgroeide tot de nieuwe chouchou van het Anderlecht-publiek.

 

Maar op 28 augustus begon de teloorgang van RSCA en Mazzu, uitgerekend tegen zijn ex-club Union. Een fluitconcert volgde 4 dagen later na een 0-1-thuisnederlaag tegen KAA Gent.

Anderlecht verdween naar de rechterkolom, de stoel van Mazzu begon wankeler en wankeler te staan.

 

Na nederlagen tegen Club Brugge en Zulte Waregem vorige week kreeg Mazzu in de Clasico tegen Standard de kans om zijn vel te redden. Het draaide helemaal anders uit.

 

Deze ochtend deelde Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute mee aan Felice Mazzu dat hun wegen scheiden. Beloftetrainer Robin Veldman - eerder aan de slag bij de jeugd van Heerenveen en Ajax - neemt tijdelijk over.

Paars-wit maakt nu werk van een opvolger.