Ga naar de inhoud

Nelson Onana wil met de Red Lions naar de Spelen: "En daarna? Dokter worden!"

Sinds zijn 18de heeft Nelson Onana twee dromen. Hij combineert zijn carrière in het hockey met een studie geneeskunde. Onana mocht ook al meespelen met de Red Lions, in Tokio nog gouden medaillewinnaars op de Olympische Spelen. "Ik voel dat een organisatie als Be Gold gelooft in mij en dat ik het aankan om naar de Spelen te gaan."

Nelson Onana (22) is geboren in Zweden, waar hij floorball speelde. Die sport heeft veel weg van hockey, dus lag het bij terugkomst in België voor de hand om op hockey te gaan. "Er was een hockeyveld één kilometer van mijn huis. Daar, bij Royal Pingouin in Nijvel, ben ik begonnen met hockey."

 

Op zijn achttiende maakte Onana de stap naar de Belgische eerste klasse en ging hij aan de slag bij Braxgata. "Ik wou echt graag Nederlands leren en een beetje uit mijn comfortzone treden", verklaart Onana die keuze. 

 

Hockey is een sport voor harde werkers volgens Onana. "Ik ken niemand van de Lions die zou opgeven tijdens de training. We zijn allemaal heel ambitieus. Op het veld kan ik zonder stoppen lopen, alsof ik drie longen heb."

"Ik kan niet wachten om op de Spelen te zijn"

Onana houdt het niet alleen bij hockey als droom. "Ik studeer ook geneeskunde, dus ik heb twee wensen. Eerst de Olympische Spelen, en daarna dokter worden. Ik ben iemand die veel geeft om mensen, ik wil altijd iedereen blij maken." 

 

"Ik voel dat een organisatie als Be Gold gelooft in mij en dat ik het aankan om naar de Spelen te gaan. De Olympische Spelen zijn voor mij de belangrijkste competitie. Ik kan niet wachten om er te zijn."

Met dank aan Be Gold

Deze reportagereeks komt er in samenwerking met Be Gold. Be Gold ondersteunt de ontwikkeling van de beste jonge topsporttalenten met als doel het behalen van een top 8 op de Olympische Spelen of een podiumplek op de Paralympische Spelen.