Ga naar de inhoud

Rugbytalent Pauline Gernaey droomt van Spelen: "Ofwel sta ik op het veld ofwel naai ik"

 do 6 oktober 2022 11:42

Pauline Gernaey "haatte vroeger sport", maar leerde op haar 13e rugby kennen. 7 jaar later probeert ze met de Belgian Sevens de Olympische Spelen te bereiken.

Rugby Sevens is een kortere en snellere variant van rugby die, zoals de naam het al suggereert, wordt gespeeld met 7 spelers (m/v) per team. Omdat je verschillende wedstrijden snel na elkaar kunt spelen, haalde deze variant het programma van de Olympische Spelen.

 

En het is die Spelen waaraan Pauline Gernaey hoopt ooit te mogen deelnemen. Gernaey is 20 jaar en leerde de sport 7 jaar geleden kennen.

 

"Vroeger haatte ik sport, maar na mijn eerste rugbytraining zei ik meteen: "Waarom heb ik dit niet eerder ontdekt?""

 

"Rugby is een sport voor iedereen. Of je nu dik of dun bent. Technisch kun je het ene compenseren met het andere. Bij rugby klopt het allemaal. Het voelt juist."

 

"Het rugbyveld is mijn happy place", zegt Gernaey. Maar toch is haar leven meer dan enkel rugby. "Als ik niet op het veld sta, kun je mij achter mijn naaimachine vinden. ik naai fleeces, omdat ik die zelf graag draag."

Met dank aan Be Gold

Deze reportagereeks komt er in samenwerking met Be Gold. Be Gold ondersteunt de ontwikkeling van de beste jonge topsporttalenten met als doel het behalen van een top 8 op de Olympische Spelen of een podiumplek op de Paralympische Spelen.