Ga naar de inhoud

Anna Koulberg (18), dochter van volleybalkoppel: "Zou cool zijn om met Yellow Tigers de Spelen te halen"

 do 22 september 2022 09:20
Anna Koulberg (nummer 22) als Yellow Tiger.

Geboren om het te maken in het volleybal. Anna Koulberg (18) leek als dochter van een echt volleybalkoppel voorbestemd om Yellow Tiger te worden en heeft die droom al waargemaakt. Nu probeert ze met Be Gold de volgende stap te zetten.

Anna Koulberg, dochter van volleybalkoppel en groot volleybaltalent

De 18-jarige Anna Koulberg geldt als een van de grootste Belgische volleybaltalenten. Ze behoort al tot de (ruime) selectie van de Yellow Tigers en speelt als middenspeelster voor Asterix Avo Beveren.

 

Als dochter van een echt volleybalkoppel - haar vader is Sacha Koulberg, huidige coach van Brabo Antwerp, en haar moeder is Anja Duyck, jarenlang een van de beste Belgische speelsters - leek Koulberg voorbestemd voor het volleybal.

 

"Ik ben begonnen met volleybal, omdat mijn vriendinnen dat deden. Als kind deed ik ook tennis en zwemmen, maar uiteindelijk moest ik een keuze maken van mijn ouders. Ik heb voor volleybal gekozen, omdat ik me daar het meeste mee amuseerde."

Ik krijg wel vaker te horen dat mijn energie en enthousiasme mijn grootste kwaliteiten zijn op het veld.

Anna Koulberg

"Volleybal is pas serieus geworden op mijn 14e. We deden mee aan een achtlandentoernooi en ik werd verkozen tot beste middenspeelster. Sindsdien is mijn ambitie sterk gegroeid", vertelt de guitige Koulberg in Sportweekend.


Koulberg droomt van hoge doelen met de Yellow Tigers. "De Yellow Tigers hebben de Olympische Spelen nog nooit gehaald. Ik ben me ervan bewust dat dat geen eenvoudige opdracht is, maar ik  zou het echt cool vinden om op de Spelen te staan. Het zou fijn zijn om de eerste generatie te zijn die daarin slaagt."


Koulberg heeft een energieke stijl. "Ik krijg wel vaker te horen dat mijn energie en enthousiasme mijn grootste kwaliteiten zijn op het veld. Mijn coach heeft me gezegd dat we soms niet te veel moeten nadenken en gewoon moeten doen. Dat is ook een goeie omschrijving van hoe ik een beetje ben: een beetje Yolo."

Anna Koulberg speelt vanaf zaterdag met de Yellow Tigers op het WK volleybal in Nederland en Polen. Je kunt alle wedstrijden van de Yellow Tigers bekijken op Sporza.

Anna Koulberg in actie met de Yellow Tigers in de Volley Nations League.

Met dank aan Be Gold

Deze reportagereeks komt er in samenwerking met BeGold. Be Gold ondersteunt de ontwikkeling van de beste jonge topsporttalenten met als doel het behalen van een top 8 op de Olympische Spelen of een podiumplek op de Paralympische Spelen.

 

https://www.begold.be/nl

Bekijk andere portretten uit de reeks: