Ga naar de inhoud

Loodzware loting voor Menen in Champions League, Roeselare loot Civitanova en Tours

 za 17 september 2022 09:00

Het Brusselse kunstcentrum BOZAR was vrijdag het decor voor de loting van de Champions League in het volleybal. Van een "thuisvoordeel" bij de loting was weinig te merken. Vooral Menen krijgt een loodzware opdracht. Het speelt in de groepsfase tegen de twee finalisten van vorig jaar.

Landskampioen Roeselare speelt in groep C tegen Civitanova uit Italië, Champions League-winnaar in 2002 en 2019, tegen Tours uit Frankrijk, winnaar in 2005, en tegen een team uit de derde voorronde.

 

Menen kreeg in groep D met het Poolse Kedzeirzyn-Kozle en het Italiaanse Trentino de twee finalisten van de voorbije twee seizoenen toebedeeld. Eind mei won Kedzeirzyn-Kozle de Champions League door Trentino met 25-22, 25-20 en 32-30 te verslaan. 

 

Een jaar eerder speelden dezelfde teams ook al de finale. Ook toen waren de Polen de betere van Trentino: 25-22, 25-22, 20-25, 28-26.

 

Trentino won de Champions League zelf in 2009, 2010 en 2011. Het Tsjechische Karlovasrko is de minst gerenommeerde tegenstander voor Menen.

 

De vijf groepswinnaars plaatsen zich voor de kwartfinales. De runners-up en de beste derde spelen barragewedstrijden om een plaats bij de laatste acht.

 

Gent speelt in de CEV Cup tegen Arkas Izmir uit Turkije in de 1/16e finales. Maaseik kent in diezelfde ronde zijn tegenstander nog niet. 

 

In de Challenge Cup neemt Aalst het in de 1/16e finale op tegen Kfar Saba uit Israël of Amstetten uit Oostenrijk.

Eerste horde voor VDK Gent komt uit Hongarije

Bij de vrouwen moet VDK Gent in de eerste van drie voorrondes voorbij Vasas Boedapest. De heenwedstrijd wordt 19 oktober in Gent gespeeld, de terugwedstrijd een week later in de Hongaarse hoofdstad. 

 

In de tweede ronde zijn het Spaanse Tenerife La Laguna en het Bosnische Bimal-Jedinstvo Brcko de mogelijke tegenstanders.

 

In de CEV Cup speelt Oudegem tegen Kiele Socuellamos uit Spanje in de 1/16e finales. In de Challenge Cup kennen Asterix Avo Beveren (in de 1/16e finales) en Chapelle-lez-Herlaimont hun tegenstanders nog niet.