Ga naar de inhoud

Franck Ribéry moet een punt zetten achter zijn carrière na knieblessure

Franck Ribéry in actie voor Salernitana, zijn laatste club.

Wat begin deze maand al in de lucht hing, is nu ook officieel: Franck Ribéry stopt als professioneel voetballer. De voormalige ster van Bayern Munchen kampt al sinds augustus met een aanslepende knieblessure. "Ik heb geen keuze, ik moet stoppen met voetballen van de dokters."

Enkele weken geleden kwam de makelaar van Franck Ribéry al naar buiten met het nieuws dat het einde van zijn carrière in zicht was. De Franse aanvaller heeft al 39 lentes op de teller staan en die beginnen hun tol te eisen. 

 

Aanhoudende knieproblemen zijn de oorzaak van het afscheid van Ribéry. "De kniepijn wordt alleen maar erger", zo legt hij uit. "Ik heb geen keuze, ik moet stoppen met voetballen van de dokters."

 

Zijn contract bij de Italiaanse eersteklasser Salernitana kan Ribéry dan ook niet uitdoen. Daar stond hij sinds vorig jaar onder contract. 

De Fransman maakte in clubverband vooral furore bij Bayern Munchen, waar hij de prijzen aaneen reeg. Bij de Franse nationale ploeg was hij goed voor 81 caps.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.