Knieblessure lijkt einde te maken aan carrière van Franck Ribéry

  Is Franck Ribéry aan zijn laatste seizoen bezig?

  Het einde van de carrière van Franck Ribéry is in zicht. De 39-jarige Franse aanvaller staat sinds midden augustus aan de zijlijn met een blessure en zijn makelaar heeft niet al te veel hoop op beterschap. "Het is zeer waarschijnlijk dat hij binnenkort zijn afscheid zal aankondigen."

  Ribéry heeft nog een contract bij de Italiaanse eersteklasser Salernitana tot het einde van het seizoen, maar een knieblessure houdt de Fransman aan de zijlijn. 

   

  "We bekijken momenteel de situatie", zegt zijn makelaar Davide Lippi. "Maar het is zeer waarschijnlijk dat hij binnenkort zijn afscheid zal aankondigen."

   

  Er doen al geruchten de ronde dat Ribéry in een andere functie bij de Italiaanse club zou blijven. Hij zou binnenkort willen beginnen aan zijn trainersopleiding.

   

  Ribéry kende een succesvolle carrière bij onder meer Metz, Galatasaray, Marseille, Bayern München en Fiorentina. Vooral bij Bayern spijsde hij zijn prijzenkast. Hij pakte er negen titels en zes bekers. In 2013 won hij met de Rekordmeister ook de Champions League en het WK voor clubteams.