Ga naar de inhoud

Italiaanse media weten: WK wordt moeilijk voor Alexis Saelemaekers

 di 4 oktober 2022 09:39

De blessure die Alexis Saelemaekers opgelopen heeft tegen Empoli trekt zo goed als zeker een kruis over een eventuele deelname aan het WK met de Rode Duivels. Verschillende Italiaanse media hebben binnen AC Milan vernomen dat Saelemaekers ten vroegste half november speelklaar kan raken.

Alexis Saelemaekers liep afgelopen zaterdag tijdens de 1-3-competitiezege van AC Milan bij Empoli een knieblessure op. Meteen stonden er vraagtekens bij een eventuele deelname aan het WK, dat op 20 november begint. 

 

Milan heeft ondertussen aan verschillende Italiaanse media laten weten dat Saelemaekers zes tot acht weken aan de zijlijn staat. De 23-jarige Brusselaar werd geraakt aan het mediale ligament van de linkerknie. 

 

Hij moet niet geopereerd worden, maar zal een conservatieve behandeling volgen volgens Italiaanse bronnen. Ten vroegste half november zal hij weer speelklaar zijn.


Bij de Rode Duivels miste Saelemaekers geen selectie meer sinds september vorig jaar. Hij zit voorlopig aan negen caps, maar een selectie voor het WK was geen garantie. Door zijn blessure is die kans een heel stuk kleiner geworden.