Ga naar de inhoud

Belofte Koni De Winter: "Ik geloof echt dat ik nog mee kan naar Qatar"

 ma 26 september 2022 18:47
" "
Koni De Winter wordt door Juventus uitgeleend aan Empoli.

Vanavond spelen de beloften hun tweede oefenwedstrijd in en tegen Frankrijk. In het hart van de verdediging staat Koni De Winter. De speler van Juventus werd dit jaar uitgeleend aan Empoli en staat voor het seizoen van de waarheid. Zelf blijft hij nuchter maar ambitieus.

8 december 2021, belofte-international Koni De Winter schrijft een klein beetje geschiedenis. Met zijn 19 jaar en 179 dagen is hij de jongste Champions League-basisspeler in de geschiedenis van de Italiaanse topclub Juventus Turijn.

 

De Winter maakt indruk en de Oude Dame gelooft in zijn talent. Zijn contract wordt verlengd tot 2026. Maar dit seizoen stalt Juventus de 20-jarige centrale verdediger bij Empoli, een bewuste keuze.

 

"Het voelt goed, ik ben mijn stappen aan het zetten. Het is een leerproces en ik moet beseffen dat dit wat tijd nodig heeft. Maar ik heb geen haast, zolang we het op een goeie manier doen."

 

Ook voor Juventus was het interessanter dat Koni in Italië bleef, ondanks interesse uit België van onder andere Club Brugge. "Je speelt in dezelfde competitie als je moederclub en zo kan die je beter opvolgen en zien welke progressie je maakt."

Mijn seizoen zal pas geslaagd zijn als ik op het einde een betere speler ben dan in het begin

Koni De Winter

Als jongere bij een iconische club heeft Koni zeer veel bijgeleerd van onder anderen Bonucci en Chiellini en gestolen met zijn ogen. "Hoe een topspeler zich moet gedragen, elke dag opnieuw. Hoe ze leven, hoe ze werken, hoe ze trainen, hoe ze elke dag wel iets bijleren."


Maar nu staat hij dus voor een uitdaging bij Empoli. "Mijn seizoen zal pas geslaagd zijn als ik op het einde een betere speler ben dan in het begin, maar ik hoop op veel speeltijd", klinkt het strijdvaardig. 


De seizoenstart begon hij alvast in de basis, maar de laatste 4 wedstrijden moet hij toekijken vanaf de bank.

"WK Qatar en EK beloften? Allebei is mogelijk!"

Bij de Rode Duivels wordt de achterhoede een dagje ouder en sowieso zijn de verdedigers niet breed gezaaid. Als centrale verdediger ziet De Winter zich op (korte) termijn wel evolueren naar een plaats bij de nationale eliteploeg. 

 

“Ik denk dat het “the goal” is van iedereen die hier bij de beloften speelt om ooit bij de Rode Duivels te spelen.” 

 

Bondscoach Roberto Martinez liet De Winter voor de zomer al eens proeven van enkele trainingen, maar verder kwam het nog niet. En deze week werd hij in de pikorde voorbijgestoken door de 18-jarige Zeno Debast van Anderlecht, die een prima beurt maakte.

 Ik geloof echt dat ik nog mee kan gaan naar het WK, je moet daar blijven in geloven

Koni De Winter

En dan is er het dilemma: het EK spelen met beloften of nog naar Qatar meegaan? 

“Ik denk echt dat het allebei mogelijk is. Het EK is pas in juni 2023 en het WK in november, dus…"

 

"Ik geloof echt dat ik nog mee kan gaan naar het WK, je moet daar blijven in geloven."

Met Roberto Martinez heeft hij er nog niet over gepraat, maar Koni De Winter hoopt echt nog op een kans op Qatar.

 

Maar speelminuten bij zijn club zullen daar wellicht over beslissen.

Bekijk hier het interview met Koni De Winter