Ga naar de inhoud

BEKIJK: Belgische beloften overtuigen in oefenpot tegen listig Frankrijk, dat in slot gelijkspel afdwingt

 ma 26 september 2022 23:28
Jérémy Doku
Jérémy Doku (archief) bezorgde de Franse defensie kopzorgen met zijn snelheid.

De jonge Rode Duivels hebben er een bemoedigende oefenwedstrijd opzitten in de aanloop naar het EK U21. Tegenstander Frankrijk zag bij momenten sterretjes tegen de Belgen, maar was efficiënt genoeg om een gelijkspel uit de brand te slepen. Doku, Ramazani, Vranckx en Verschaeren maakten een zeer goede beurt.

Doelpunten:

  • 41' Ramazani: 0-1
  • 51' Nianzou: 1-1
  • 58' Verschaeren: 1-2
  • 77' Wahi: 2-2

De Franse verdediging zal het duo Jérémy Doku - Largie Ramazani niet snel vergeten.

 

Aalvlug en steeds klaar om hun mannetje uit te schakelen. Neen, een tekort aan gretigheid kon je de aanvallers van de jonge Rode Duivels niet verwijten.

 

Een tekort aan inzicht bij momenten wel. Doku wilde zich net iets té graag bewijzen tegen Frankrijk en had geen oog voor zijn spitsbroeders. Zelfzuchtigheid bij de winger van Rennes ontnam Ramazani een gouden kans op de 0-1.

 

Geen drama, want nog voor rust zorgde Doku voor verzoening met een knappe assist. Zijn bal zoefde voorbij alles en iedereen, behalve Largie Ramazani. Het talent van Almeria schoof de verdiende voorsprong tegen de touwen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de pauze - waar bondscoach Jacky Mathijssen zes wissels doorvoerde - kregen de jonge Duivels een koude douche. Nianzou ontdeed zich van zijn verdediger en kopte een hoekschop eenvoudigweg in doel.

 

Even leken de beloften geslagen, maar Yari Verschaeren bracht weer vuur in de partij. Hij schudde een combinatie met Zaroury uit zijn mouw en zette de Belgen met een vlam weer op voorsprong.

 

Net wanneer de Belgen zegezeker leken, kwam Frankrijk weer als een duiveltje uit een doosje. Wahi bracht zijn land voor een tweede keer in de wedstrijd op gelijke hoogte.

 

Aanvoerder Vranckx - die de 90 minuten volmaakte - wilde zijn ploeg nog op sleeptouw nemen, maar een overwinning was te hoog gegrepen. Ondanks de 2-2 zal vooral het dominante spel van de Duivels nazinderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: