Ga naar de inhoud

Belgische U19 begint EK-kwalificatiecampagne met overtuigende zege

 wo 21 september 2022 19:00
De jonge Rode Duivels mogen vieren in Hasselt.

De Belgische U19 is goed begonnen aan zijn kwalificatiecampagne richting Euro 2023. De jonge Duivels versloegen Albanië met duidelijke 3-1-cijfers. Stroeykens (Anderlecht) was goed voor een goal en een assist.

Een dominante partij vertaalde zich niet op het scorebord in Hasselt. De jonge Rode Duivels waren duidelijk een klasse te sterk voor Albanië, maar gingen wel rusten met een brilscore.

 

Meteen na rust lukte het wel. Anderlecht-duo Stroeykens en Sadiki bezorgden België de verdiende voorsprong. Lang bleef de vreugde niet hangen in het Belgische kamp, want nog geen 4 minuten later stond het al 1-1.

 

Stroeykens scoorde de tweede Belgische treffer van de avond, op aangeven van Bassette. Die laatste bediende ook Vermant in het absolute slot op weg naar een eenvoudige zege.

België leidt zo voorlopig in groep 7, die maar 3 teams telt na de uitsluiting van Rusland. Volgende week dinsdag volgt de wedstrijd tegen Spanje.

 

De eerste 2 ploegen stoten door naar de tweede kwalificatieronde (20 tot 28 maart), de laatste fase vindt plaats van 3 tot 16 juli volgend jaar.

programma
België Albanië 3-1
Spanje Albanië 24/09
België Spanje 27/09
stand groep 7
    M ptn
1. België 1 3
2. Spanje 0 0
3. Albanië 1 0