Ga naar de inhoud

Annemiek van Vleuten start op WK ondanks breukje in elleboog

 vr 23 september 2022 14:25
Annemiek van Vleuten zal de pijn moeten verbijten tijdens de wegrit.

Annemiek van Vleuten staat zaterdag dan toch aan de start van de WK-wegrit. De Nederlandse topfavoriete liep bij een val in de mixed relay een breukje op in haar elleboog, maar blijkt "voldoende" hersteld om deel te nemen, meldt de Nederlandse wielerbond.

Annemiek van Vleuten (39) was woensdag met haar ploeggenotes nog maar net aan de tijdrit begonnen, toen het noodlot al toesloeg. Ze kwam zwaar ten val, waarbij ze een "stabiel" breukje in haar elleboog opliep.

 

Meteen werden er vraagtekens geplaatst bij de deelname van de wereldkampioene van 2019, al zetten de dokters wel meteen de deur op een kier. "Volgens hen kan het als ik de pijn kan verdragen", zei Van Vleuten.

 

Na twee dagen rust bevestigt de Nederlandse haar deelname. "Heel fijn nieuws: Annemiek van Vleuten rijdt zaterdag de wegwedstrijd op het WK", meldt de Nederlandse Wielerbond.

 

"Bij een laatste test vandaag bleek het herstel voldoende om deel te kunnen nemen." De wegwedstrijd bij de vrouwen staat zaterdag om 4.25 uur (Belgische tijd) op het programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: