Ga naar de inhoud

Yves Lampaert: "Parcours van WK-tijdrit is pittig en technisch"

 vr 16 september 2022 21:31
Remco Evenepoel en Yves Lampaert
Remco Evenepoel en Yves Lampaert

Naast Remco Evenepoel is Yves Lampaert het tweede Belgische ijzer in het vuur voor de WK-tijdrit. "Ik hoop een mooie tijd te kunnen neerzetten", blikt de winnaar van de openingstijdrit in de Tour vooruit.

Yves Lampaert verraste deze zomer vriend en vijand door de tijdrit in de Tour te winnen. Hoe zijn de weken daarna voor hem verlopen? "Mijn voorbereiding richting dit WK was niet optimaal", vertelt Lampaert.

 

"Ik heb na de Tour wat gesukkeld met mijn zitvlak. In de Ronde van Duitsland was ik niet super. Daarna heb ik wel goed getraind en in Izegem Koerse en de GP Fourmies was ik wel vrij goed. Ik ben maandag afgereisd naar hier, dat was wel een hele trip natuurlijk."

 

Wat verwacht Lampaert van de tijdrit? "Ik heb de op één na belangrijkste tijdrit van het jaar al gewonnen en hier hoop ik opnieuw te verrassen. Ik wil even goed doen, maar ik besef dat het niet simpel zal worden. Voor mij is de tijdrit ook wat aan de lange kant. Ik heb het liever wat korter."

Ik heb de op één na belangrijkste tijdrit van het jaar al gewonnen en hier hoop ik opnieuw te verrassen.

Yves Lampaert

"Het is een pittig en technisch parcours, met twee nijdige klimmetjes. Ik denk dat er een sterke tijdrijder zal winnen. Zelf hou ik wel van een technisch parcours en er zit ook veel interval in, dat heb ik ook wel graag."

 

Lampaert reed zijn beste WK-tijdrit in Qatar, toen hij 7e werd. "Het zou mooi zijn om beter te doen en ik denk dat dat erin zit. Ik ga er in elk geval alles aan doen. Ik hoop en verwacht wel om een mooie tijd te kunnen neerzetten."

 

"De kansen van Remco Evenepoel? Hij vindt hier wel een parcours dat op zijn lijf geschreven is. Ik vind het straf dat hij hier nu al zo kloek zit na een zware Vuelta. De grote vraag is of hij voldoende hersteld is. We hopen van wel, maar dat is op voorhand moeilijk te bepalen."

Gerelateerd:
programma en uitslagen WK wielrennen 2022
zondag 18 september tijdrit vrouwen elite 34,2 km 1.35 u - 4.30 u Ellen van Dijk (Ned) verslag
  tijdrit mannen elite 34,2 km 5.40 u - 9.00 u Tobias Foss (Noo) verslag
maandag 19 september tijdrit mannen beloften 28,8 km 5.20 u - 9.00 u Søren Wærenskjold (Noo) verslag
dinsdag 20 september tijdrit vrouwen junioren 14,1 km 1.30 u - 3.00 u Zoe Bäckstedt (GBr) verslag
  tijdrit mannen junioren 28,8 km 5.20 u - 9.00 u Joshua Tarling (GBr) verslag
woensdag 21 september gemengde aflossing 28,2 km 6.20 u - 9.00 u Zwitserland verslag
vrijdag 23 september wegrit mannen junioren 135,6 km 0.30 u - 4.00 u Emil Herzog (Dui) verslag
  wegrit mannen beloften 169,8 km 5.00 u - 9.15 u Jevgeni Fedorov (Kaz) verslag
zaterdag 24 september wegrit vrouwen junioren 67,2 km 0.00 u - 1.55 u Zoe Bäckstedt (GBr) verslag
  wegrit vrouwen elite 164,3 km 3.55 u - 9.00 u Annemiek van Vleuten (Ned) verslag
zondag 25 september wegrit mannen elite 266,9 km 2.00 u - 8.50 u Remco Evenepoel verslag