Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel voor WK-tijdrit: "Voor mij is er geen druk meer, maar wil wel graag winnen"

Remco Evenepoel en Yves Lampaert

Eén week na zijn triomf in de Vuelta rijdt Remco Evenepoel dit weekend de tijdrit op het WK. "Mijn seizoen is nu al geslaagd, maar ik wil wel graag winnen. Ik ben hier met veel ambitie", sprak Evenepoel vrijdag op de persconferentie.

Remco Evenepoel oogde vermoeid op de persbabbel, maar stelde de aanwezige journalisten gerust. "Ik ben genoeg hersteld. Ik heb het 4 dagen heel kalm gedaan en dat heeft me wel goed gedaan", vertelde Evenepoel, die snel de knop heeft moeten omdraaien na de Vuelta.

 

"Ik wist op voorhand dat het op deze manier zou moeten. Daar was ik mentaal wel klaar voor. Een WK rijden voor je eigen land, dat laat je niet zomaar liggen. Er wordt ook altijd gezegd dat je na een grote ronde magische benen vindt en een tand groter kunt rijden. Daar hoop ik op", glimlachte hij.

 

"We hebben 3 maanden geleden al ingepland hoe we deze week zouden invullen. Dit is de best mogelijke herstelweek. Het was een goeie beslissing om na de Vuelta zo snel mogelijk naar hier te komen, zowel voor mijn lichaam als voor het "kopje". Al zal ik ook blij zijn wanneer ik na het WK alles even kan loslaten."

Mijn slechtste prestatie dit jaar is 2e, dat zou zondag heel goed zijn. Al wil ik natuurlijk liefst van al winnen.

Remco Evenepoel

Evenepoel heeft vrijdag zijn tijdritfiets al eens bovengehaald om het parcours te verkennen. "Het is een lastig parcours, met in het begin zo'n 400 hoogtemeters en een laatste rechte lijn van een zestal kilometer. Daar zal ik mijn aero kunnen gebruiken."

 

"Ik heb hard gewerkt aan mijn tijdrit. Mijn slechtste prestatie dit jaar is 2e, dat zou zondag heel goed zijn. Al wil ik natuurlijk liefst van al winnen. De vorm van de dag, de benen en de zware inspanning zullen daar ook hun rol in spelen."

 

"Voor mij is er geen druk meer. Mijn seizoen is al meer dan geslaagd. Maar op training had ik vandaag een goed gevoel. Ik heb er vertrouwen in. Ik ben hier met veel ambitie en ik wil heel graag winnen", besloot de immer ambitieuze Evenepoel.

programma en uitslagen WK wielrennen 2022
zondag 18 september tijdrit vrouwen elite 34,2 km 1.35 u - 4.30 u Ellen van Dijk (Ned) verslag
  tijdrit mannen elite 34,2 km 5.40 u - 9.00 u Tobias Foss (Noo) verslag
maandag 19 september tijdrit mannen beloften 28,8 km 5.20 u - 9.00 u Søren Wærenskjold (Noo) verslag
dinsdag 20 september tijdrit vrouwen junioren 14,1 km 1.30 u - 3.00 u Zoe Bäckstedt (GBr) verslag
  tijdrit mannen junioren 28,8 km 5.20 u - 9.00 u Joshua Tarling (GBr) verslag
woensdag 21 september gemengde aflossing 28,2 km 6.20 u - 9.00 u Zwitserland verslag
vrijdag 23 september wegrit mannen junioren 135,6 km 0.30 u - 4.00 u Emil Herzog (Dui) verslag
  wegrit mannen beloften 169,8 km 5.00 u - 9.15 u Jevgeni Fedorov (Kaz) verslag
zaterdag 24 september wegrit vrouwen junioren 67,2 km 0.00 u - 1.55 u Zoe Bäckstedt (GBr) verslag
  wegrit vrouwen elite 164,3 km 3.55 u - 9.00 u Annemiek van Vleuten (Ned) verslag
zondag 25 september wegrit mannen elite 266,9 km 2.00 u - 8.50 u Remco Evenepoel verslag