Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Zverev geopereerd aan enkel: "Ik doe er alles aan om sterker terug te komen"

 di 7 juni 2022 23:12

Alexander Zverev (ATP 3) is geopereerd aan zijn enkel na zijn zware blessure op Roland Garros. De Duitser mist al zeker Wimbledon en staat mogelijk maanden aan de zijlijn. "Een operatie was de beste keuze", schrijft hij op Instagram.

Alexander Zverev, het nummer 3 van de wereld, verzwikte zijn enkel in zijn halve finale op Roland Garros tegen Rafael Nadal en moest de strijd staken.Hij scheurde verschillende ligamenten in zijn rechtervoet.

 

Vandaag ging de Duitser onder het mes. "Volgende week bereik ik mijn hoogste ATP-ranking, de 2e plek, maar vanmorgen werd ik geopereerd", schrijft hij op Instagram.

 

"Na verder onderzoek werd duidelijk dat de drie laterale ligamenten in mijn rechterenkel waren gescheurd."

 

"Om zo snel mogelijk terug te keren in competitie, om te verzekeren dat mijn ligamenten volledig genezen en om volledige stabiliteit terug te krijgen, was een operatie de beste keuze."

 

"Mijn revalidatie start vandaag en ik zal er alles aan doen om sterker dan ooit terug te komen", besluit hij.

 

Hoe snel Zverev weer op een tennisveld zal staan, is onduidelijk. De Duitser mist al zeker Wimbledon en staat mogelijk nog maanden aan de kant. Zelfs het laatste grandslamtoernooi van het jaar, de US Open (29 augustus - 11 september), kan te vroeg komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: