Zverev geopereerd aan enkel: "Ik doe er alles aan om sterker terug te komen"

Alexander Zverev (ATP 3) is geopereerd aan zijn enkel na zijn zware blessure op Roland Garros. De Duitser mist al zeker Wimbledon en staat mogelijk maanden aan de zijlijn. "Een operatie was de beste keuze", schrijft hij op Instagram.

Alexander Zverev, het nummer 3 van de wereld, verzwikte zijn enkel in zijn halve finale op Roland Garros tegen Rafael Nadal en moest de strijd staken.Hij scheurde verschillende ligamenten in zijn rechtervoet.

 

Vandaag ging de Duitser onder het mes. "Volgende week bereik ik mijn hoogste ATP-ranking, de 2e plek, maar vanmorgen werd ik geopereerd", schrijft hij op Instagram.

 

"Na verder onderzoek werd duidelijk dat de drie laterale ligamenten in mijn rechterenkel waren gescheurd."

 

"Om zo snel mogelijk terug te keren in competitie, om te verzekeren dat mijn ligamenten volledig genezen en om volledige stabiliteit terug te krijgen, was een operatie de beste keuze."

 

"Mijn revalidatie start vandaag en ik zal er alles aan doen om sterker dan ooit terug te komen", besluit hij.

 

Hoe snel Zverev weer op een tennisveld zal staan, is onduidelijk. De Duitser mist al zeker Wimbledon en staat mogelijk nog maanden aan de kant. Zelfs het laatste grandslamtoernooi van het jaar, de US Open (29 augustus - 11 september), kan te vroeg komen.