Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9480
2
Carlos Alcaraz
8580
3
Novak Djokovic
8360
4
Alexander Zverev
6885
5
Daniil Medvedev
6485
6
Andrey Rublev
4710
72
Alex De Minaur
4085
81
Casper Ruud
4025
91
Hubert Hurkacz
3950
10
Grigor Dimitrov
3775

Waarom stopt Rafael Nadal niet op een hoogtepunt? "Omdat hij zo gepassioneerd is"

 ma 6 juni 2022 10:42
Rafael Nadal na een nieuwe triomf in Parijs.

Voor de 14e keer heeft Rafael Nadal Roland Garros ingepalmd. Het lichaam van de 36-jarige Spanjaard kraakt meer en meer, maar de liefde en passie voor het spelletje houden hem op de baan. "Ik ben een grote fan van Roger Federer, maar ik kan alleen maar bewondering hebben voor Nadal", lacht Dominique Monami. 

Ex-tennisster Dominique Monami zag gisteren een "eenzijdige finale". "Ik had er meer van verwacht", vertelde ze vanochtend op Radio 1 na de demonstratie van Rafael Nadal tegen Casper Ruud. De Noor werd afgedroogd in 3 sets. "Hij was toch onder de indruk."

 

Ruud speelde niet zijn beste match, Nadal moet je natuurlijk niet leren wat een finale in Parijs inhoudt. Voor de 14e keer was hij de beste leerling van de Franse les. En dat met een aandoening aan zijn voet die hem tot het uiterste dwingt.

 

"Hij heeft chronische pijn door die afwijking", legt Monami nog eens uit. "Hij moet presteren met pijn: zoiets weegt ook op het mentale front. Maar Nadal is een voorbeeld van wilskracht en doorzettingsvermogen."

 

"Die voetafwijking (de ziekte van Müller-Weiss) zal natuurlijk niet beteren. Hij zoekt naar oplossingen en hij krijgt inspuitingen, maar dat werkt niet op langere termijn. De pijn is er altijd."

Hij zei het zelf na zijn zege: hij speelt niet om de allergrootste te zijn of om records te behalen, hij speelt nog altijd supergraag en tennis is zijn passie. 

Dominique Monami over Rafael Nadal

Als gewone sterverling vraag je je dan af: waarom stopt Nadal niet gewoon na het zoveelste hoogtepunt? "Omdat hij gepassioneerd is", countert Monami meteen.


"Hij zei het zelf na zijn zege: hij speelt niet om de allergrootste te zijn of om records te behalen, hij speelt nog altijd supergraag en tennis is zijn passie. Als hij dat kan blijven doen, dan zal hij dat doen."


"Hij heeft nog veel plezier en die passie en dat vuur maakt van hem een hele grote kampioen. Hij is ook nederig en toegankelijk. Ik ben zelf een grote fan van Roger Federer, maar ik kan alleen maar bewondering hebben voor hem."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: