Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Alexander Zverev hoopt zich te herpakken met nieuwe coach Bruguera

 ma 2 mei 2022 12:19
Alexander Zverev
Alexander Zverev

Alexander Zverev heeft een nieuwe coach. Sinds enkele weken werkt de Duitse nummer 3 van de wereld samen met de Spanjaard Sergi Bruguera. Zverev is opgetogen: "We komen extreem goed overeen op de baan."

Regerend olympisch kampioen Alexander Zverev was al enkele maanden op zoek naar een nieuwe coach. In die tijd nam vader Zverev zijn begeleiding op zich, maar hij maakt nu dus plaats voor Sergi Bruguera. 

 

Na een geslaagd proefproject in maart tijdens het ATP-tornooi van Miami beslist Zverev nu om voor langere tijd in zee te gaan met Bruguera. De Spanjaard is geen onbekende naam in de tenniswereld. In de jaren 90 schreef hij twee keer Roland Garros op zijn naam.

Sergi is een van de meest geschikte mannen om me te begeleiden.

Alexander Zverev

Het was Zverevs ex-coach David Ferrer die Bruguera aanraadde. De 25-jarige Zverev, die dit jaar nog geen enkele tornooizege in de wacht kon slepen, hoopt met Bruguera op beterschap: "Ik heb een coach nodig, iemand die me begeleidt en volgt wat er op de baan gebeurt. Sergi is volgens mij een van de meest geschikte mannen om dit te doen."

 

Bruguera's gravelervaring kan meteen van pas komen, want deze week verdedigt Zverev zijn titel op het graveltornooi van Madrid. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.