Ga naar de inhoud

Opvallend: Rode Duivels spelen tegen Polen in nieuwe uitrusting van Red Flames

 di 7 juni 2022 12:15
" "
Youri Tielemans draagt de kleuren van de Flames.

Eden Hazard en co. zullen morgen in de tweede groepsmatch van de Nations League tegen Polen in de outfit van de Red Flames aantreden. De Belgische voetbalvrouwen hebben met het oog op hun EK volgende maand in Engeland voor het eerst een volledig eigen uitrusting.

De mannen trekken een zwart shirt, rode short en rode kousen, hun doel is dubbel: ze brengen zo een eerbetoon aan hun vrouwelijke collega's en hulde aan de evolutie die het Belgische vrouwenvoetbal doormaakt.

Tegelijk is het een duidelijk en laatste steunbetuiging aan het adres van onze nationale voetbalvrouwen, stelt de KBVB in een persbericht.

De Flames doen in Engeland mee aan hun tweede EK op een rij. De groepswedstrijden zijn tegen IJsland (10/7), Frankrijk (14/7) en Italië (18/7). De vrouwen van coach Ives Serneels moeten bij de top 2 eindigen om door te stoten naar de kwartfinales en zo beter te doen dan bij hun EK-debuut in 2017 in Nederland.

Meer foto's:

Dedryck Boyata.
Leander Dendoncker.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: