Ga naar de inhoud

UEFA biedt excuses aan voor chaos bij finale Champions League in Parijs

 vr 3 juni 2022 19:36
De UEFA heeft zich verontschuldigd voor de wandtoestanden voor de Champions League-finale

De UEFA heeft vrijdag in een persbericht haar excuses aangeboden voor de wantoestanden tijdens de finale van de Champions League, vorige week zaterdag in het Stade de France in Parijs. "Dit mag nooit meer gebeuren", zo klinkt het.

De finale tussen Liverpool en Real Madrid begon met ruim een halfuur vertraging doordat een groot aantal fans voor de toegangspoorten vast bleven staan. Op beelden was te zien hoe fans zonder ticket zich een weg naar binnen zochten. De Franse politie maakte veelvuldig gebruik van traangas. Er werden meer dan 100 mensen gearresteerd, 230 personen raakten gewond.  

 

De UEFA maakt in haar statement bekend te "betreuren" wat er die avond gebeurde. "Geen enkele voetbalfan mag in deze situatie gebracht worden. Het waren pijnlijke en angstaanjagende gebeurtenissen", aldus de UEFA.   

 

Onder meer Liverpool eiste de voorbije week excuses van de Europese voetbalbond. Eerder maakte de UEFA al bekend dat er een onafhankelijk onderzoek kwam naar de gebeurtenissen in het Stade de France. 

Macron: "Fans zo snel mogelijk terugbetalen"

Ook Frans president Emmanuel Macron bemoeit zich met de zaak. "Fans die het stadion niet hebben kunnen betreden, moeten zo snel mogelijk worden terugbetaald", klinkt het. "Ik heb aan de regering gevraagd om duidelijkheid te scheppen. Zo kunnen we open kaart spelen met alle betrokken partijen."

Gerelateerd: