Liverpool wil een onderzoek na chaos voor aftrap CL-finale: "Fans zouden dit soort scènes niet mogen meemaken"

Zelfs met een geldig ticket raakten heel wat Liverpool-fans het Stade de France niet (tijdig) binnen.

De Europese voetbalbond UEFA laat weten dat de chaos rond het Stade de France in Parijs voor de aftrap van de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid, kon ontstaan door het grote aantal fans zonder geldig toegangsbewijs. Verliezend finalist is "enorm teleurgesteld" en vraagt een onderzoek.

De finale van de Champions League begon in Parijs meer dan een half uur later door de chaos buiten het stadion. Heel wat (Liverpool-)fans stonden tot lang na de aftrap nog aan te schuiven om het stadion binnen te raken. 

 

Op sociale media doken beelden op van mensen (zonder ticket) die over de gesloten stadionpoorten en hekkens kropen om toch een glimp van de finale op te vangen. Daardoor zijn heel wat fans die wel een ticket hadden niet tijdig binnen geraakt. 

 

Hier en daar trad de Franse politie ook hardhandig op, met gebruik van traangas.

 

In een statement laat de Europese voetbalbond UEFA weten de situatie "te betreuren". "De toegangspoorten van het Stade de France werden geblokkeerd door duizenden mensen die niet binnen raakten met valse tickets."

 

"Daardoor zijn veel mensen die wel een geldig ticket hadden niet tijdig binnen geraakt en hebben we de aftrap met 35 minuten verlaat om zo iedereen met een geldig ticket wel in het stadion te krijgen (wat niet gelukt is, red.)."

 

Over het gebruik van traangas had UEFA ook wat te zeggen. "Omdat het aantal mensen buiten het stadion na de aftrap maar bleef toenemen, moest de politie traangas gebruiken om ze uiteen te drijven."

 

"We gaan dringend met de Franse autoriteiten en politie samenzitten om te bekijken wat er precies gebeurd is."

De toegangspoorten van het Stade de France werden geblokkeerd door duizenden mensen die niet binnen raakten met valse tickets.

Europese voetbalbond UEFA

Liverpool wil een onderzoek: "Enorm teleurgesteld"

Ook verliezend finalist Liverpool heeft ondertussen gereageerd op wat zich voor de aftrap van de CL-finale afspeelde. "We zijn enorm teleurgesteld over de problemen voor de aftrap en de inbreuken op de veiligheidsperimeter waar onze supporters mee te maken hebben gekregen", laat de club weten in een statement.

 

"Dit was de grootste wedstrijd in het Europese voetbal. Fans zouden dit soort scènes niet mogen meemaken. We hebben een officieel onderzoek aangevraagd om te achterhalen wat de oorzaken van deze onaanvaardbare problemen waren."

Beelden van de chaos: