Ga naar de inhoud
UEFA Champions League
speeldag 1

UEFA kondigt onafhankelijk onderzoek aan naar fiasco bij Champions League-finale

 ma 30 mei 2022 21:31

De Europese voetbalbond UEFA heeft een onafhankelijk onderzoek besteld naar wat er is misgelopen voor de Champions League-finale zaterdagavond in Parijs. Voor de match ontstond er chaos aan de ingang en de aftrap moest zelfs uitgesteld worden. Alle partijen wezen achteraf elkaar aan als oorzaak, en daar moet dit onderzoek dus duidelijkheid over scheppen.

Uren voor de aftrap in Parijs liep het al mis aan de ingang van het stadion. Duizenden fans van Liverpool moesten via een smalle gang naar de ingangspoortjes, maar door de drukte ontstond er chaos. Heel wat mensen probeerden ook zonder een geldig ticket binnen te raken en klommen over de veiligheidshekken.

 

Het kwam tot confrontaties tussen de politie en de supporters. De ordediensten gebruikten daarbij traangas. Het leverde hallucinante beelden op.

 

Liverpool wees naar de Franse overheid en de organisatie. Maar de Franse regering vond dan weer dat de schuld bij de Engelse club lag en de supporters met valse tickets. Ook de UEFA gaf in eerste instantie de schuld aan de fans.

 

Nu komt er dus toch een onafhankelijk onderzoek. Dat onderzoek staat onder leiding van de Portugees Tiago Brandao Rodrigues, een Portugees parlementslid en gewezen lid van het wereldantidopingagentschap WADA. 

 

"Bewijs zal verzameld worden bij alle relevante partijen en de bevindingen van het onafhankelijke verslag zullen openbaar gemaakt worden bij voltooiing", klinkt het. De UEFA zal dan volgende stappen in overweging nemen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: