Ga naar de inhoud

TotalEnergies en veroordeelde Alexandre Geniez gaan uit elkaar

 vr 3 juni 2022 19:06
Voor Alexandre Geniez lijkt zijn carrière erop te zitten.
Voor Alexandre Geniez lijkt zijn carrière erop te zitten.

TotalEnergies heeft vrijdag bekendgemaakt dat de samenwerking met renner Alexandre Geniez werd stopgezet. De 34-jarige Fransman werd in maart veroordeeld voor huiselijk geweld tegen zijn vrouw. Hij reed geen wedstrijden meer sinds de Ronde van Rwanda eind februari. 

De rechtbank van Rodez veroordeelde Alexandre Geniez in maart tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. Hij moest ook een symbolische schadevergoeding van één euro betalen. De feiten, die Geniez ontkende, vonden plaats van februari 2020 tot november 2021.

Geniez maakte eerder bekend eind 2022 te willen stoppen met wielrennen. Die beslissing lijkt met enkele maanden te zullen vervroegd worden, want TotalEnergies heeft het contract van de Fransman naar de prullenmand verwezen.

De 34-jarige Geniez won tijdens zijn carrière onder meer 3 ritten in de Vuelta. Hij reed als prof voor achtereenvolgens Skil-Shimano (2010-2011), Argos-Shimano (2012), FDJ (2013-2016), AG2R La Mondiale (2017-2020) en Total (2021-2022).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.